Güç kaynağı anakarta bağlı iken tetik almıyor

YasoYasoo

Hectopat
Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce sistemimin tetik almaması ile ilgili konu açmıştım ancak bakan olmamıştı. Tekrar açıyorum ancak bu sefer bir ilerleme kaydettim. Güç kaynağı tetik almıyor.

Yani aslında alıyor ama anakarta bağladığımda anakart start vermiyor. Anakart arızalı değil başka bir güç kaynağı ile denedim çünkü. Güç kaynağını tornavida ile 24 pin üzerinden çalıştırıyorum bir sorun yok. Daha sonra anakarta bağladığımda anakart start alıyor. Hatta çalıştırdıktan sonra saatlerce kullandım tık etmedi güç kaynağı. Tıkır tıkır çalışıyor. Nasıl oluyor anlamış değilim. Varmı bu konularda bir bilgisi olan?
Güç kaynağı; Cooler Master 400W RS 400 pcap a3.

Sorun anakartta imiş. Bir süre kenara kaldırmıştım yeni islemci alana kadar. Tertemiz ürün nasıl bu hale geldi anlamıyorum. Bütün fonksiyonlari çalışıyor. Yalnızca tetik almıyor. İşin bir garip yanıda güç kaynağının sigortasını açık bırakirsam açılmasında bir sorun olmuyor.
Nasıl anladınız hocam?

Nasıl anladınız hocam?

Başka bir anakarta taktım. Birkaç saat bekledim ve sorun çıkmadı. Sonra diğer anakarta taktım. Dediğim gibi güç kaynağı sigortası kapalı iken bekleyince çalışmadı ama sigorta açık iken bırakınca çalışıyordu. Şu anki denedigim B450 bir anakart. Onda hiçbir sorun yok. Benim cozemedigim sorun hiç ellemeyip kenara kaldirdigim anakartta nasıl böyle bir sorun çıkabilir? Yattığı yerde çöp olacak diye korkmaya başladım.

Başka bir anakarta taktım. Birkaç saat bekledim ve sorun çıkmadı. Sonra diğer anakarta taktım. Dediğim gibi güç kaynağı sigortası kapalı iken bekleyince çalışmadı ama sigorta açık iken bırakınca çalışıyordu. Şu anki denedigim B450 bir anakart. Onda hiçbir sorun yok. Benim cozemedigim sorun hiç ellemeyip kenara kaldirdigim anakartta nasıl böyle bir sorun çıkabilir? Yattığı yerde çöp olacak diye korkmaya başladım.
Nemli ortamda kaldıysa belki oksitlenme olmuştur dikkatli baktınız mı karta?

Yeni konular

Geri
Yukarı