Güç kaynağı kablo bağlantıları nasıl yapılmalı?

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
500W güç kaynağı. Cooler Master RS-500-PCAR-I3
B450M S2H anakart.
Adata XPG 8x2 3300 MHz CL16 RAM.
GTX 1050 ekran kartı.
A2000 250 GB M.2 SSD.
AMD Ryzen 5 1600 AF.
6 Rainbow fan. Bu PSU bu sisteme yeterli mi? Ve bu sistem uyum sağlar mı?

8 pin giriş var. İşlemci 1600 AF. 4 pin yeterli mi yoksa hepsini (yani 8 pin) mi bağlamalıyım?

4+4 olan 8 pin güç girişini anakartın sol üst kısmındaki yere takacaksın. 24 pin kablosu zaten 1 tane var ve yeri belli. Ekran kartında da güç girişi varsa 6+2 olan 8 pin güç girişini bağlayacaksın. Ekran kartın 6 pin ise 6 pinini bağla 2 pin boşta kalsın, 8 pin ise 6+2'nin tamamını bağla. Güç pini yoksa herhangi bir şey bağlamayacaksın.

SATA SSD veya HDD kullanıyorsan onların SATA güç bağlantısını da yapmayı unutma.

4+4 olan 8 pin güç girişini anakartın sol üst kısmındaki yere takacaksın. 24 pin kablosu zaten 1 tane var ve yeri belli. Ekran kartında da güç girişi varsa 6+2 olan 8 pin güç girişini bağlayacaksın. Ekran kartın 6 pin ise 6 pinini bağla 2 pin boşta kalsın, 8 pin ise 6+2'nin tamamını bağla. Güç pini yoksa herhangi bir şey bağlamayacaksın.

SATA SSD veya HDD kullanıyorsan onların SATA güç bağlantısını da yapmayı unutma.

24 pin kablonun tırnakları ne tarafa bakacak anakarta mı zıttına mi?

Zahmet edip anakarttaki yuvaya bakarsan bir çıkıntı görürsün, tırnak da oraya takılsın da sabit kalsın diye var. 30 saniye kafayı kullanınca hayat çok kolaylaşıyor.

Hocam 4 gündür kasayı toplamaya çalışıyorum bakıyorum. Göremedim. Neden bu kadar kızdınız? Göremeyebilirim insanım robot değil.
İlk PC toplayışım acemiyim.
Aşağıdaki fotoğraftaki SATA güç kabosundan SSD için 1 tane lazım ama 2'si birbirine yapışık. Kasada kablo karmaşası oluyor. Öneriniz var mı?

IMG_20211223_194529.jpg

Hocam 4 gündür kasayı toplamaya çalışıyorum bakıyorum. Göremedim. Neden bu kadar kızdınız? Göremeyebilirim insanım robot değil.
İlk PC toplayışım acemiyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan PC toplama rehberi ile baka baka toplarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan PC toplama rehberi ile baka baka toplarsınız.

Birkaç rehber izledim fakat sorduğum soruların cevabını alamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı