Güç kaynağı kablolarını çıkarıp takarken anakart zarar görür mü?

BorisPolat

Centipat
  • ASUS Z170A
  • Intel i7 6700K.
  • ASUS STRIX GTX970.
  • Corsair 3000 MHz 2X8 DDR4.
  • Corsair RM750X.
Bilgisayarımda bulunan bozuk güç kaynağımı (High Power Astro Lite 750 Watt Gold PSU) yeni bir güç kaynağı ile değiştirdim (Corsair RM750x). Tüm kabloları yerine yerleştirdikten sonra anakartımda olan CPU LED kırmızı yanmaya başladı. BIOS pilini çıkardım taktım, işlemciyi yeniden yerleştirdim, RAM'leri tek kanala düşürüp denedim fakat sorunum devam ediyor. Eski güç kaynağımın kablolarını yerinden çıkarıp yenisini takarken anakarta zarar vermiş olma ihtimalim ne sizce? Özellikle işlemci için olan 8 pin kablosunu yerinden çıkarmak beni bayağı bir yordu. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için bulunan anakartında ki 8 pin güç girişi kısmını tekrar kontrol et, orayı düzgünce temizle tabi öncelikle. Sorun devam ederse eski psu’nun 8 pin cpu kablosunu kontrol et bakalım yamulma veya kırılma var mı. Eski psunla tekrar bilgisayarı çalıştırmayı dene oda olmazsa, işlemci pinlerinde yamulma olabilir. Telefonun flash ışığını aç ve parlayan pin var mı kontrol et.

İşlemci için bulunan anakartında ki 8 pin güç girişi kısmını tekrar kontrol et, orayı düzgünce temizle tabi öncelikle. Sorun devam ederse eski psu’nun 8 pin cpu kablosunu kontrol et bakalım yamulma veya kırılma var mı. Eski psunla tekrar bilgisayarı çalıştırmayı dene oda olmazsa, işlemci pinlerinde yamulma olabilir. Telefonun flash ışığını aç ve parlayan pin var mı kontrol et.

Dün işlemciyi çıkarıp baktım fakat yamulan bir pin yok işlemcimde. 3 farklı kabloyla denedim elimde bulunan. Yarın sizin dediklerinizi deneyip geri dönüş yaparım buraya. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı