Güç kaynağı kısa devre yapıyor

Oğuzbey_

Hectopat
Merhaba, birkaç hafta önce ASUS B550-E Gaming anakart aldım, bir iki gün kullandıktan sonra bilgisayarı açtığımda kısa devre sorunu yaşadım, farklı güç kaynağı deneyince bilgisayar açıldı, arızalı olduğunu düşündüğüm güç kaynağını baka br bilgisayara takıp denedim bir sorun gözükmüyordu.

ASUS anakartta 4 güç kaynağı denedim, 2 tanesi kısa devre sorunu yaptı diğer 2 tanesi sorunsuz açtı. Bunun sebebi nedir? Anakart mı arızalı? Arızalı ise neden bir güç kaynağında çalışıp diğerinde çalışmıyor? Güç kaynağı arızalı ise neden başka bir anakartta açılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, birkaç hafta önce ASUS B550-E Gaming anakart aldım, bir iki gün kullandıktan sonra bilgisayarı açtığımda kısa devre sorunu yaşadım, farklı güç kaynağı deneyince bilgisayar açıldı, arızalı olduğunu düşündüğüm güç kaynağını baka br bilgisayara takıp denedim bir sorun gözükmüyordu.

ASUS anakartta 4 güç kaynağı denedim, 2 tanesi kısa devre sorunu yaptı diğer 2 tanesi sorunsuz açtı. Bunun sebebi nedir? Anakart mı arızalı? Arızalı ise neden bir güç kaynağında çalışıp diğerinde çalışmıyor? Güç kaynağı arızalı ise neden başka bir anakartta açılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakartı kasadan çıkarıp bir kutunun üstüne koyup dışarıda çalıştır bakalım çalışıcak mı?

1. kabloların pinlerine iyi oturmamışsa.
2. kabloların pinleri oksitlenmişse.
3. kabloların pinleri eksikse.
4. cıkartıp bakarak iyice oturduğuna emin olunuz.
5. kablonun biri temas etmiyorda olabilir.
Kontrol edip çalıştırın.

1. kabloların pinlerine iyi oturmamışsa.
2. kabloların pinleri oksitlenmişse.
3. kabloların pinleri eksikse.
4. cıkartıp bakarak iyice oturduğuna emin olunuz.
5. kablonun biri temas etmiyorda olabilir.
Kontrol edip çalıştırın.
Kablolarda bir sıkıntı olsaydı diğer anakartlarda çalışmazdı. Kontrol ettim tekrardan ama aynı sonuç değişmedi. Çözemiyorum sorunu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı