Güç Kaynağı kondansatör patlarsa diğer donanımlara zarar gelir mi?

Külhan Beyi

Kilopat
Daha fazla  
Vaktin yoksa son cümleyi oku. Okuldan geldiğimde bilgisayarı açtım. Açılırken bilgisayar siyah ekranda kaldı(Windows ekranına gelmedi yani). Güç kaynağının düğmesinden kapattım sonra kasanın önündeki düğmeye bastım. Güç kaynağında bir kısa devre oldu tekrar bastığımda güç kaynağın içinden pat sesi geldi. Hemen PSU'yu düğmesinden kapattım bütün kabloları çıkarttım (VGA kablosu fare klavye kulaklık vs). Sonra güç kaynağının kablolarını çıkarttıktan sonra güç kaynağını çıkarttım önceden aldığım bir PSU vardı onu taktım ve şu anda aynı PC'den yazıyorum. Sorum şu. Kondansatör patlarsa diğer donanımlara zarar gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Patlama anında otomatik gücü kesmişse bir sorun olmayabilir ama bazı eski güç kaynakları akım korumalı veya herhangi bir dalgalanmada otomatik kendini korumaya alamıyorsa 1 veya 1 den fazla parçalarınızda arıza oluşabilir. Şuanda sıkıntısız kullanıyorsanız güç kaynağı engellemiştir bunu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı