Güç kaynağı patladı

Güç kaynağını tamir ettirmeyi unutun maliyeti değmez ve tekrar sorun çıkartma ihtimali yüksek. İsterseniz yeni konu açın psu önerelim.

Torna vidayı nerden soktunuz? Yanık parça göremedim ordaki cam sigorta içinde bir tel var bir bezle sil kontrol et duruyormu primer devrede sıkıntı varsa tamiri daha kolay olur , dc devresinde sıkıntı varsa biraz daha detaylı bakmak gerek. Bu arada elektirik olmasa bile o büyük kondansatörlere ellemeyin bayağı bi zıplatır gece gece evi ayağa kadırırsınız :)

Her zamanki gibi bilgisayarı açtım ve bilgisayarın güç kaynağından bir cızırtı geliyordu sonra ben de oraya tornavida sıkıştırdım uzun bir süre geçti sonra bir an da patladı. Ne yapacağım?

Kanka ben birkaç ay önce bir makineye sinirden bir anlık öfke ile inputunu değiştirdim ve PSU yaktım. Benimki biraz cahillikti çünkü akımın dayanacağını sanmıştım. Ama tornavida sokmayı duyunca bir tane daha yakasım geldi. Yeni PSU almanız gerek. Gece gece çok güldüm teşekkürler. 😀

Güç kaynağının da fanı var. Cızırtı geliyorsa ondan gelmiştir. Sen de fanı engellediysen ısınıp patlaması normal. Yenisini alırsın artık hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı