Güç Kaynağı (PSU) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Guc-Kaynagi-PSU-PC-1920x1080.jpg

Güç kaynağı, bir bilgisayarda en az göz önünde tutulan bileşenlerden biridir. Çoğu temel kullanıcı PC toplarken güç kaynaklarını araştırmaz, fazla önem vermez. PSU doğrudan oyun performansını etkilemiyor olsa da PC bileşenlerine güç dağıtımı yapıyor ki çok önemli bir donanım. Piyasada yüzlerce güç kaynağı mevcut. Sayısız marka ve model yetmezmiş gibi karar vermenizi zorlaştıran çok fazla […]

Devamı: Güç Kaynağı (PSU) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yazıda pek çok hata var. En dikkat çekeni ise şu kısım:

"Aslında piyasada kendini kanıtlamış bir avuç bilindik üretici var. Bu markaları tercih ettiğimizde kafanız daha rahat olacaktır:

• ASUS -
  • Corsair -
  • Seasonic
  • EVGA -
  • Silverstone -
  • Thermaltake -
  • Cooler Master -
  • Be Quiet! -
  • FSP
  • Zalman -
  • High Power
  • SuperFlower
  • Antec -"
Yanına eksi koyduklarım PSU üreticisi değiller, ürettiriyorlar. Üreticiye olan talep sonucunda platformlardaki PCB'ler üzerinde ufak tefek değişiklikler yapılıyor ama asıl üretici onlar değiller.

SuperFlower ile EVGA aynı listeye alınmış ancak EVGA diye gördüğünüz PSU'ları zaten SuperFlower üretiyor. Bir avuç üretici yok bu arada. Pek çok kaliteli üretici bulmak mümkün. En önemli PSU üreticilerinden CWT bile listede yok. HEC yok, Andyson yok, Gospower yok... İlk aklıma gelenler bunlar.

Çok fazla irdelemek istemeyenlerin basitliğinde bir rehber olmuş, daha fazlası olabilirdi tabii ama basitlikten feragat etmek gerekirdi.

Bu arada üreticiler başlığında yanlış diyebileceğimiz bilgiler mevcut, keza kendini kanıtlamış üretici sayısına "bir avuç" demek azımsar nitelikte olduğu gibi; verilen listedeki çoğu marka da üretici değil. Gördüğüm 4 tane üretici var sadece o listede.

80 Plus'ın verimlilik derecelendirmesine ayırdığınız yeri, ATX 3.0 ile Intel'in de onayladığı ETA sınıflandırmasının sahibi, Cybenetics'e ayırmanız daha iyi olurmuş. Neticede hem sertifikalandırma, hem de test açısından; çok daha fazla veri paylaşan bir kuruluş.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1908078
Güç kaynağı, bir bilgisayarda en az göz önünde tutulan bileşenlerden biridir. Çoğu temel kullanıcı PC toplarken güç kaynaklarını araştırmaz, fazla önem vermez. PSU doğrudan oyun performansını etkilemiyor olsa da PC bileşenlerine güç dağıtımı yapıyor ki çok önemli bir donanım. Piyasada yüzlerce güç kaynağı mevcut. Sayısız marka ve model yetmezmiş gibi karar vermenizi zorlaştıran çok fazla […]

Devamı: Güç Kaynağı (PSU) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Hocam ben ve tanıdıklarım da Gamepower PSU var 3 yıldır sorun yaşamadım veya herhangi bir yerde patlayanı görmedim, arızalar olabilir her marka da var. Peki neden Gamepower PSU önerilmiyor.

Hocam ben ve tanıdıklarım da Gamepower PSU var 3 yıldır sorun yaşamadım veya herhangi bir yerde patlayanı görmedim, arızalar olabilir her marka da var. Peki neden Gamepower PSU önerilmiyor.

Bileşenler kalitesiz. Adamakıllı koruma yok. Sizde patlamadı diye bu patlamayacak anlamına gelmiyor. Zaten herkeste her gün patlasa marka geri toplar ürünlerini ve kimse satmaz.

Yazıda pek çok hata var. En dikkat çekeni ise şu kısım:

"Aslında piyasada kendini kanıtlamış bir avuç bilindik üretici var. Bu markaları tercih ettiğimizde kafanız daha rahat olacaktır:

• ASUS -
  • Corsair -
  • Seasonic
  • EVGA -
  • Silverstone -
  • Thermaltake -
  • Cooler Master -
  • Be Quiet! -
  • FSP
  • Zalman -
  • High Power
  • SuperFlower
  • Antec -"
Yanına eksi koyduklarım PSU üreticisi değiller, ürettiriyorlar. Üreticiye olan talep sonucunda platformlardaki PCB'ler üzerinde ufak tefek değişiklikler yapılıyor ama asıl üretici onlar değiller.

SuperFlower ile EVGA aynı listeye alınmış ancak EVGA diye gördüğünüz PSU'ları zaten SuperFlower üretiyor. Bir avuç üretici yok bu arada. Pek çok kaliteli üretici bulmak mümkün. En önemli PSU üreticilerinden CWT bile listede yok. HEC yok, Andyson yok, Gospower yok... İlk aklıma gelenler bunlar.
Vay be.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı