Güç kaynağı ve anakart testi nasıl yapılabilir?

kahuna

Centipat
Katılım
25 Mayıs 2023
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.
Güç kaynağımı nasıl test edebilirim?
OCCT diye bir program var evet biliyorum ama o programın güncel versiyonunu indirdim karışık geldi. Testi nasıl yapabilirim, ne yapmam gerekiyor?
Güç kaynağımda sorun var mı yok mu neye göre anlayacağım?

Bir de anakartı test etmenin bir yolu var mı? Anakartta bir sorun olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı?
 
Eski versiyonunu indirebilirsiniz herhangi bir problem olmaz. Power bölümünü ekran görüntüsü atabilirseniz yardımcı oluruz.

Hangi sürümü kullanıyorsunuz?
 
OCCT-231227-113225.png



Buyrun.
 
Ekstra bir ayar yok ki burada sadece dahili ekran kartı mı harici ekran kartı mı diye soruyor
 
USE ALL GPUS kapalı Ekran Kartı 4080 seçili olsun. 20 dakika yeterli. Performans izleme bölümünden takibini yapabilirsiniz. Herhangi bir düşme vs oluyor mu diye. Eğer arıza arıyorsanız muhtemelen pc kapanır ya da restart atar.
 
USE ALL GPUS kapalı Ekran Kartı 4080 seçili olsun. 20 dakika yeterli. Performans izleme bölümünden takibini yapabilirsiniz. Herhangi bir düşme vs oluyor mu diye. Eğer arıza arıyorsanız muhtemelen pc kapanır ya da restart atar.
Arıza arıyorum çünkü PC başlarken arada sırada kendi kendine reset atıyor. Olay görüntüleyicisinde gözüküyor.

Ayrıca arada Nvlddkm hatası alıyorum.
Minidump dosyalarında ekran kartı sürücüsü ile alakalı olduğunu söylediler. ddu ile kaldırdım yükledim ama aynı hâlâ.
Çok nadir de olsa bazen monitöre sinyal gitmiyor biraz bekleyince geri geliyor ya da power tuşundan yeniden başlatınca açılıyor.
Ekran kartımı servise de gönderdim. Sorunsuz olduğuna dair dönüt aldım.
 
Elinizde farklı power var ise onunla deneyin. Bu tarz bir sorunu ben de yaşadım power değişince düzeldi. Marka model neydi sizinkinin?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı