Güç kaynağımda 1 adet CPU çıkışı var

göksemih

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem topladım anakart CPU güç bağlantısı 8 pin fakat güç kaynağımda 4 pin var. 4 pini takıp çalıştırsam bir sorun çıkar mı O.C yapmayı düşünmüyorum ve güç kaynağım 400W.

Sistem bileşenleri.
Ryzen 5 2600.
MSI A320M Pro-E.
Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB.
1X G.Skill ripjawsv 8 GB 3000MHz.
Kingston A400 SSD now 240GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Zamanında i3 4160 işlemcimi sadece 4 pin ile çalıştırıyordum. 2 sene öyle kullandım herhalde. Sıkıntı çıkmaması lazım.

Çoklayıcı alıp kullanmaktansa direkt 4 pini takın bir şey fark etmez. Overclock yapmayacaksanız kullanılabilir fakat en kısa sürede değiştirmelisiniz 400w o sistem için ucu ucuna yetebilecek bir güç kaynağı. İdarelik kullanılabilir fakat direkt değiştirmeye bakın.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Güç kaynağı da önerebilir misin ? Güç kaynakları hakkında hiç bir bilgim yokta.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Güç kaynağı da önerebilir misin ? Güç kaynakları hakkında hiç bir bilgim yokta.

Ben yeni bir sistem topladım ve Silverstone ST40F-ES230 400W 80+ modelini kullandım. 80+ Gold ve ya Bronze vs. değil sadece +80 fakat yinede çok kaliteli PSU. Kabloları çok uzun heryere uzanıyor. Fan dersen ilk aldığımda çalışmıyor zannettim okadar sessiz. Birtek 20+4 Pin güç bağlantısında kaplama var fakat diğer kablolarda çok sağlam kaliteyi hissediyorsun. 12V+ Kanalından 360W güç verebiliyor. 8+8 Pin PCI-E güç çıkışı sağlayabiliyor. Çok ama çok güzel bir PSU.
Tabiki de alacaksan 500 veya 600w lık modellerine bak bence ben bütceden dolayı böyle aldım.

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkürler en kısa zamanda güç kaynağımı değiştireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…