Güç kaynağımda 1 adet CPU çıkışı var

göksemih

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem topladım anakart CPU güç bağlantısı 8 pin fakat güç kaynağımda 4 pin var. 4 pini takıp çalıştırsam bir sorun çıkar mı O.C yapmayı düşünmüyorum ve güç kaynağım 400W.

Sistem bileşenleri.
Ryzen 5 2600.
MSI A320M Pro-E.
Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB.
1X G.Skill ripjawsv 8 GB 3000MHz.
Kingston A400 SSD now 240GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir sistem topladım anakart CPU güç bağlantısı 8 pin fakat güç kaynağımda 4 pin var. 4 pini takıp çalıştırsam bir sorun çıkar mı O.C yapmayı düşünmüyorum ve güç kaynağım 400W.

Sistem bileşenleri.
Ryzen 5 2600.
MSI A320M Pro-E.
Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB.
1X G.Skill ripjawsv 8 GB 3000MHz.
Kingston A400 SSD now 240GB.
Bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Zamanında i3 4160 işlemcimi sadece 4 pin ile çalıştırıyordum. 2 sene öyle kullandım herhalde. Sıkıntı çıkmaması lazım.

Çoklayıcı alıp kullanmaktansa direkt 4 pini takın bir şey fark etmez. Overclock yapmayacaksanız kullanılabilir fakat en kısa sürede değiştirmelisiniz 400w o sistem için ucu ucuna yetebilecek bir güç kaynağı. İdarelik kullanılabilir fakat direkt değiştirmeye bakın.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Çoklayıcı alıp kullanmaktansa direkt 4 pini takın bir şey fark etmez. Overclock yapmayacaksanız kullanılabilir fakat en kısa sürede değiştirmelisiniz 400w o sistem için ucu ucuna yetebilecek bir güç kaynağı. İdarelik kullanılabilir fakat direkt değiştirmeye bakın.
Güç kaynağı da önerebilir misin ? Güç kaynakları hakkında hiç bir bilgim yokta.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Güç kaynağı da önerebilir misin ? Güç kaynakları hakkında hiç bir bilgim yokta.

Ben yeni bir sistem topladım ve Silverstone ST40F-ES230 400W 80+ modelini kullandım. 80+ Gold ve ya Bronze vs. değil sadece +80 fakat yinede çok kaliteli PSU. Kabloları çok uzun heryere uzanıyor. Fan dersen ilk aldığımda çalışmıyor zannettim okadar sessiz. Birtek 20+4 Pin güç bağlantısında kaplama var fakat diğer kablolarda çok sağlam kaliteyi hissediyorsun. 12V+ Kanalından 360W güç verebiliyor. 8+8 Pin PCI-E güç çıkışı sağlayabiliyor. Çok ama çok güzel bir PSU.
Ben yeni bir sistem topladım ve Silverstone ST40F-ES230 400W 80+ modelini kullandım. 80+ Gold ve ya Bronze vs. değil sadece +80 fakat yinede çok kaliteli PSU. Kabloları çok uzun heryere uzanıyor. Fan dersen ilk aldığımda çalışmıyor zannettim okadar sessiz. Birtek 20+4 Pin güç bağlantısında kaplama var fakat diğer kablolarda çok sağlam kaliteyi hissediyorsun. 12V+ Kanalından 360W güç verebiliyor. 8+8 Pin PCI-E güç çıkışı sağlayabiliyor. Çok ama çok güzel bir PSU.
Tabiki de alacaksan 500 veya 600w lık modellerine bak bence ben bütceden dolayı böyle aldım.

Son düzenleme:

Tabiki de alacaksan 500 veya 600w lık modellerine bak bence ben bütceden dolayı böyle aldım.
İlginiz için teşekkürler en kısa zamanda güç kaynağımı değiştireceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı