Güç kaynağında PWM kontrolcü yerine flyback switcher kullanılır mı?

Makaleler
6
Yer
Karabük'ün safran tarlaları
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus rog strix B760m-G S SnowFlake / İşlemci intel i5 13600k / Ekran kartı: Asus Noctua 3070 / Ramler: Asgard Rog Strix 16x2gb 7200mhz / Sıvı soğutma: Asus rog ryujin III 240mm / kasa fanları: Noctua S12a x4 & NF-A14 x2 & NF-a12x25 x2 / Kasa: NZXT H6 Flow.
Sorum aynen bu. MSI MAG A650bn ve bnl modellerinde aynı yerde olmalarına rağmen birisi flyback switcher birisi PWM kontrolcü, böyle bir şey mümkün mü? Yoksa PWM kontrolcü farklı bir yerde mi? İncelediğim testlerde PWM kontrolcüsü hakkında bilgi yok. Özellikle 650W'lık bir güç kaynağında PWM kontrolcünün kullanılacağını düşünüyorum çünkü flyback switcher bu yükü kaldıramaz. Yüksek ihtimalle 5vsb hattına standby voltajı üretmesi için konulmuş. Ama yine de sormak istedim.

1754867759075.png

MSI MAG A650bnl MSI MAG A650bn​

Son düzenleyen: Moderatör:
Flyback topolojisi SMPS'lerde kullanılabilen bir topoloji ama dediğiniz gibi güç yönünden sınırlıdır ve düşük güç çıkışına sahip güç kaynaklarında maliyeti de uyguna getirmek için tercih edilebilir.

A-BN ve A-BNL'de bahsettiğiniz kontrolcüler sizin de belirttiğiniz üzere 5VSB hattı için kullanılmaktadır. Ana anahtarlama mosfetlerini kontrol eden PWM kontrolcüsü ise Champion CM6800UX (A650BNL) veya CM6801X (A650BN) olarak PWM/PFC kombo IC şeklindedir.

Son düzenleme:
Flyback topolojisi SMPS'lerde kullanılabilen bir topoloji ama dediğiniz gibi güç yönünden sınırlıdır ve düşük güç çıkışına sahip güç kaynaklarında maliyeti de uyguna getirmek için tercih edilebilir.

A-BN ve A-BNL'de bahsettiğiniz kontrolcüler sizin de belirttiğiniz üzere 5VSB hattı için kullanılmaktadır. Ana anahtarlama mosfetlerini kontrol eden PWM kontrolcüsü ise Champion CM6800UX (A650BNL) veya CM6801X (A650BN) olarak PWM/PFC kombo IC şeklindedir.
Teşekkürler hocam. Aynı yerde farklı entegre görünce bi garipsedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı