Güç kaynağından coil whine sesi geliyor

Exizenn

Femtopat
Daha fazla  
Dün gece bilgisayar kapalıydı. PSU da kapalıydı ama yine de PC'nin içinden cızırtı sesi geliyordu. Bugün PSU'nun güç kablosunu çıkardım geri taktım. Belki düzelir diye PC'yi açınca yine aynı şey oldu. Bu neden oluyor? Bilgisi olan biri yardım edebilir mi? PC de daha yeni. 5 6 ay olmuştur alalı.

Kablonuzun sağlam olduğundan emin misiniz?
PSU marka modeli nedir , bilgisayar donanımınız nedir , elektrik sağlayıcınız yeterince düzgün elektrik veriyor mu , meskeninizin elektrik tesisatı olması gerektiği gibi mi?
Çok fazla etken var.

Edit: Eğer yeterince teknik bilgiye sahipseniz ve bilgisayar teknisyenlik tecrübeniz varsa bilgisayardaki tüm güç bağlantısını kesip hala ses gelip gelmediğini denemenizi öneririm.

Dün gece bilgisayar kapalıydı. PSU da kapalıydı ama yine de PC'nin içinden cızırtı sesi geliyordu. Bugün PSU'nun güç kablosunu çıkardım geri taktım. Belki düzelir diye PC'yi açınca yine aynı şey oldu. Bu neden oluyor? Bilgisi olan biri yardım edebilir mi? PC de daha yeni. 5 6 ay olmuştur alalı.

PSU kapalıyken ses geliyorsa durum ciddidir. Kablosucu çıkarttığınızda da ses geliyor mu?

PSU marka modeli nedir, bilgisayar donanımınız nedir, elektrik sağlayıcınız yeterince düzgün elektrik veriyor mu, meskeninizin elektrik tesisatı olması gerektiği gibi mi?
Çok fazla etken var.

Edit: Eğer yeterince teknik bilgiye sahipseniz ve bilgisayar teknisyenlik tecrübeniz varsa bilgisayardaki tüm güç bağlantısını kesip hala ses gelip gelmediğini denemenizi öneririm.

Merhaba kablom sağlam PSU modelim ASUS TUF Gaming 750W 80+ model bilgisayar parçalarım RTX 4070 + Ryzen 5 5700x3D 8x2 16 GB RAM Prime B550M-K anakart maalesef o kadar bilgiye sahip değilim.

PSU marka modeli nedir , bilgisayar donanımınız nedir , elektrik sağlayıcınız yeterince düzgün elektrik veriyor mu , meskeninizin elektrik tesisatı olması gerektiği gibi mi?
Çok fazla etken var.

Merhaba kablom sağlam psu modelim asus tuf gaming 750w 80+ model bilgisayar parçalarım rtx 4070 + ryzen 5 5700x3d 8x2 16 gb ram prime b550m k anakart maalesef o kadar bilgiye sahip değilim.
Sürekli mi geliyor arada mı? Bahsettiğin muhtemelen coil whine değil arcing. PSU kablosunu iyi oturt.
Merhaba, sürekli geliyor yük altında olmasa bile gelmeye devam ediyor.Şimdi dediğinizi deneyeceğim.

PSU kapalıyken ses geliyorsa durum ciddidir. Kablosucu çıkarttığınızda da ses geliyor mu?
Dün psu kapalıyken de ses geliyordu şimdi psu yu kapatınca kesiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı