Güç Kaynağından Dolayı Mikrofonda Cızırtı

Inotorious

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Zalman ZM-Mic1 marka bir mikrofonum var fakat mikrofonu anakarta takar takmak kulaklıktan sürekli bir cızırtı sesi geliyor. Bunu test etmek için özellikle mikrofon sesini kulaklığa yansıtmayı açtım ve ben mikrofona dokununca bu cızırtı aşırı artıyor, bilgisayarın kasasına dokununca cızırtı azalıyor.

Mikrofon aslında aşırı hassas fakat sırf cızırtı yüzünden yaptığım kayıtlarda sesimi duyamıyorum. Audacity programı ile mikrofon hassasiyetini arttırınca bu sefer cızırtı daha da artıyor.

İnternette biraz araştırdım ve kalitesiz Güç Kaynağının buna sebep olabileceğini söylediler. Bende evdeki farklı prizlere takarak denedim fakat sonuç aynı.

Sistem Özelliklerim:

Güç kaynağım kasaya dahil, Cooler Master K-350 600W
İşlemci: Ryzen 5 1600
Anakart: Gigabyte AB-350 Gaming 3
Ekran Kartı: MSI GTX 970

Bunun dışında Güç kaynağına bağlı LED aydınlatma ve Anakarta bağlı 4 adet ekstra fan var. Bunların hepsi Güç Kaynağını zorluyor ve dengesiz çalışmasına sebep oluyor olabilir mi? Yada kasanın üzerinde statik elektriğe sebep olan bir şey mi buna neden oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon GROUND hattı (Şase kablosu) iyi temas etmiyordur, kablo kalitesidir, jak'a tam temas etmiyordur veya ses kartının mikrofon giriş jakı şase bağlantısı kopuktur.
Özellikle iki tel bağlantılı kapasitif mikrofon kullanıyorsanız bağlantı kablosunun çok kısa ve son derece kaliteli olmasına özen gösteriniz.

Mikrofon GROUND hattı (Şase kablosu) iyi temas etmiyordur, kablo kalitesidir, jak'a tam temas etmiyordur veya ses kartının mikrofon giriş jakı şase bağlantısı kopuktur.
Özellikle iki tel bağlantılı kapasitif mikrofon kullanıyorsanız bağlantı kablosunun çok kısa ve son derece kaliteli olmasına özen gösteriniz.
Snopy marka başka bir mikrofonum var, onunla denediğim zaman cızırtı çok daha az fakat gene var. Cidden Zalman marka olanın kablosundan kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Gene de şöyle bir şey var, Snopy marka olanda da aynı şekilde kasaya dokununca cızırtı azalıyor, bırakınca artıyor.

Snopy marka başka bir mikrofonum var, onunla denediğim zaman cızırtı çok daha az fakat gene var. Cidden Zalman marka olanın kablosundan kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Gene de şöyle bir şey var, Snopy marka olanda da aynı şekilde kasaya dokununca cızırtı azalıyor, bırakınca artıyor.
Bu olayın başka bir sebebi de var.
Anakartın şaseye tam anlamıyla ve ilmine uygun olarak monte edilmiş mi?
Gereksiz görülüp te takılmayan veya gevşek takılmış bir anakart civatası da bu soruna sebep olabilir.
Ayrıca anakartın güç bağlantılar soketlerindeki şaselerdeki temassızlık ta olabilir.
PSU en son etkendir. Nadir de olsa PSU da bu soruna sebebiyet verebilir.

Bu olayın başka bir sebebi de var.
Anakartın şaseye tam anlamıyla ve ilmine uygun olarak monte edilmiş mi?
Gereksiz görülüp te takılmayan veya gevşek takılmış bir anakart civatası da bu soruna sebep olabilir.
Ayrıca anakartın güç bağlantılar soketlerindeki şaselerdeki temassızlık ta olabilir.
PSU en son etkendir. Nadir de olsa PSU da bu soruna sebebiyet verebilir.
Anakartı alalı daha bir ay oldu ve montajını kendim yaptım, herhangi bir kabloyu gevşek bıraktığımı zannetmiyorum. Ayrıca mikrofonu kasanın arkasından direk Anakarta takınca az cızırtı olurken, ön taraftaki Jack girişine takınca çok daha fazla oluyor. Gene de tavsiyeniz üzerine Anakarta takılan kabloları bir kontrol edeceğim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı