Güç kaynağından gelen cızırdama sesi

NhympexV1

Femtopat
Merhaba arkadaşlar.

Sistem 1.5 hafta önce satın alındı, GameGaraj sitesinden. İçinde 80+ sertifikalı bir PSU var. İlk gün ses ya yoktu ya da ben dikkat etmedim ama şöyle bir sorun var. Sistemi ilk açtığımda aşağıdaki videodaki ses geliyor ve oturduğum yerden bariz duyabiliyorum zaten videoda belli oluyor sonra sistemi biraz kullandıktan sonra 20-25 dakika bu ses yok denecek kadar azalıyor. PSU'ya kulak dayayınca duyuluyor ama çok kısık bir şekilde.

Video:https://streamable.com/85a7sg

Not: Sanki mikrofon cızırdarmış gibi bir ses var o ses PSU'dan gelen ses işte ve bu video sistem açıldıktan hemen sonra çekildi 15-20 dakika sonra bu kadar kuvvetli olmuyor. Nedir bu cool whine vs olabilir mi?

Not2: Ekran kartımda cool whine bulunmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.

Sistem 1.5 hafta önce satın alındı, GameGaraj sitesinden. İçinde 80+ sertifikalı bir PSU var. İlk gün ses ya yoktu ya da ben dikkat etmedim ama şöyle bir sorun var. Sistemi ilk açtığımda aşağıdaki videodaki ses geliyor ve oturduğum yerden bariz duyabiliyorum zaten videoda belli oluyor sonra sistemi biraz kullandıktan sonra 20-25 dakika bu ses yok denecek kadar azalıyor. PSU'ya kulak dayayınca duyuluyor ama çok kısık bir şekilde.

Video:https://streamable.com/85a7sg

Not: Sanki mikrofon cızırdarmış gibi bir ses var o ses PSU'dan gelen ses işte ve bu video sistem açıldıktan hemen sonra çekildi 15-20 dakika sonra bu kadar kuvvetli olmuyor. Nedir bu cool whine vs olabilir mi?

Not2: Ekran kartımda cool whine bulunmakta.

O ses Coil Whine. Herhangi bir sorun yok ancak çok sesli ise rahatsız edebiliyor. Ben bir nedenden dolayı PSU değiştirdiğimde o ses yok olmuştu. Fazla sesli değilse takmayın kafanıza.

Coil whine. Eğer duymak için kulağınızı yaklaştırmanız gerekiyorsa, şanslısınız. Benim PSU pancar motoru gibi ses çıkarıyor.
ilk 15 dakika bilgisayar açılınca çok çıkıyor sonra kulağı dayamadan duyulmuyor
O ses Coil Whine. Herhangi bir sorun yok ancak çok sesli ise rahatsız edebiliyor. Ben bir nedenden dolayı PSU değiştirdiğimde o ses yok olmuştu. Fazla sesli değilse takmayın kafanıza.

İlk 15 dakika videodaki gibi sonra kulağı dayamdan duyulmaz

ilk 15 dakika bilgisayar açılınca çok çıkıyor sonra kulağı dayamadan duyulmuyor

İlk 15 dakika videodaki gibi sonra kulağı dayamdan duyulmaz
Benim sistem boştayken sessiz. Oyuna girince kıyameti koparıyor. Özellikle FPS yüksekken. Sebebi de ekran kartına yük binmesi. O yüzden V-Sync veya dikey senkronizasyonu açıyorum. Ses bir nebze azalıyor.

Benim sistem boştayken sessiz. Oyuna girince kıyameti koparıyor. Özellikle FPS yüksekken. Sebebi de ekran kartına yük binmesi. O yüzden V-Sync veya dikey senkronizasyonu açıyorum. Ses bir nebze azalıyor.

İşin garibi şu benim ekran kartımda da Coil Whine var sizin dediğinize göre PSU'da da var şans olsa gerek ama ikisinde de çok kısık düzeyde.
Bana pazartesi günü teknik servisi aramamı söylediler sizce bir sorun yaratır mı kalsınmı bu şekilde yoksa teknik servis ile görüşme yapayım mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videodaki 1.05 teki ses aynısı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı