Güç kaynağından kıvılcım çıktı ve sistem açılmıyor

Krambollus

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
16
İşlemci
Ryzen 5 5600
Herkese merhaba, bilgisayardan görüntü gelmiyordu RAM'leri çıkartıp taktım olmadı sonra ekran kartını çıkarıp taktım güç kablosunu takıp tuşa basınca kıvılcım ve duman çıktı ve tekrar denerken videoya çektim; şu an bilgisayar hiç açılmıyor. Ekran kartı yanmış olabilir mi? Yeni PSU aldım hemen geldiği gibi takıp denersem o da bozulur mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Liste dışı olarak yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı bir bilgisayarcıya götürüp onun güç kaynağıyla deneyebilirsin veya yeni psu geldiği gibi dene. Prizde büyük bir sorun yoksa bir şey olacağını sanmam.

Kasanın statik elektriğini alıp açmayı deneyin. Kullanmıyorsanız akım korumalı priz kullanın.
Zaten şu anda akım korumalı priz kullanıyorum psu'yu kasadan söktüm yerine şu modeli aldım https://app.hb.biz/P3FRT70QbStE

Kasayı bir bilgisayarcıya götürüp onun güç kaynağıyla deneyebilirsin veya yeni psu geldiği gibi dene. Prizde büyük bir sorun yoksa bir şey olacağını sanmam.
Farklı bir prizde yeni psu ile deneyeceğim

PSU marka modeli nedir?
Hocam bir de şimdi aklıma geldi ekran kartıma msi afterburnerdan oc yapmıştım onunla ilgisi olabilir mi?

Son düzenleme:
Statik elektrik birikmiş ondan kaynaklanıyor. Dediğin işlem ile alakası yok.
Statik elektrikle bir alakası yok.
Güç kaynağınız mefta olmuş. Yeni aldığınız o güç kaynağına da o parayı verdiyseniz öncelikle geçmiş olsun. Çünkü MSI Mag'lerde beş para etmez. Ve o para verilmez.

Buna ek olarak ilk görüntü gelme sebebi ekran kartıyla ilgili olabilir. Veya güç kaynağı zaten ölmeye yakın olduğu için 6 pin-8 pinlere güç göndermemiştir. Bunun cevabı ancak yeni güç kaynağınız geldikten sonra belli olur.

Güç kaynağında sorun olduğu kesin statik elektrik olması yüksek ihtimal belirttiğim gibi. Ha dediğin gibi olamaz mı olur, deneyip görmek lazım.

Güç gelmediği vakit gereken gücü alamıyor tarzı yazı çıkar ekranda, onunla alakası olduğunu sanmıyorum. Dediğin gibi güç gelmiyorsa, gelmeyen parça CPU'dur.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…