Güç Kaynağından ses geliyor

Baran Boyraz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Yeni topladığım bilgisayarda yük altındayken PSU'dan gelen bir ses var fanlar sürtüşüyormuş gibi. Yalnızca yük bindiren oyunlarda geliyor bu ses. Öncelikle oyunu açtığımda geliyor, ardından ya kayboluyor, ya da ses kısılıyor. Daha sonra oyun içerisinde ara ara meydana geliyor. Coil Whine olabileceğinden şüphelendim ve sizlere de dinletmek istedim.

Önerileriniz nedir? Garantisi devam eden bir ürün o yüzden servise göndermeyi düşündüm fakat Coil Whine ise yüksek ihtimalle garanti kapsamında değerlendirmezler.

Model: ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze PSU

Güç kaynağındaki ses;

Tık tık diye gelen ses coil whine değil, daha çok fana çarpan kablo gibi.

SMPS anahtarlama sesi diyeceğim ancak imkansız, bu kadar düşük frekanslarda anahtarlama yapılamaz. Stand-by nüvesinden ses geliyor olabilir. PSU açıkken Stand-by voltajına osiloskop ile bakılması en doğrusudur. Herhangi anahtarlama hatası orada belli olur.

Ses fanın göbeğinden geliyor. Servis ile temasa geçmeni öneriyorum.
Şimdi Asus'u aradım fakat güç kaynağına teknik destek vermediklerini ilettiler. Üretilen ürüne nasıl teknik destek verilmez anlamış değilim. Satıcı firmayla görüşmemi istediler. Gaming Gen üzerinden almıştım ürünü, müsait olduğumda bir orayı arayacağım. Umarım onlar da Asus'a yönlendirmez ☺️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı