Güç kaynağını değiştirme ve sistem yükseltme

Eneroader

Centipat
Merhaba herkese şu an bilgisayarımda iki yıl önce almış olduğum 500 Watt sertifikasız bir PSU var.
Yakın zamanda sistemimi upgradelemek istiyorum.

Şu an ki sistemim:
Ryzen 5 1600.
AMD Radeon HD 7770.
ASUS Prime B350M-A anakart.
Hi-Level 120 GB M.2 SSD.
Kingston 8 GB 2600MHz RAM.

Şöyle bir düşüncem var: Önce PSU'yu değiştirmek sonrasında 5700XT gibi güçlü bir kart almak.
Geriye kalan bileşenleri de para oldukça yükseltmek.
Sizce nasıl bir fikir uygulanabilir mi? Vereceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5700 XT'ye biraz darboğaz yapabilir Ryzen 1600 ama ileride yükselteceksen bence sorun olmaz. PSU olarak bunu önerebilirim. RAM yükseltmesi şart gibi. Bir de SSD alırsanız tamamdır. M.2 almanıza gerek yok farkı hissetmezsiniz günlük kullanımda. SATA SSD yeterli gelir.

Arkadaşın dediği gibi darboğaz ihtimali var. YouTube'den biraz bakabilirsin durum ne diye. Onun dışında bence şu yeni nesil konsolların kapıda olduğu dönemde böyle pahalı bir ekran kartı almak doğru olmayabilir. Çünkü yeni nesil ile beraber RTX teknolojisi standart haline gelecek. Şu an RTX'li bir sistem toplamak lüks iken tahminimce yeni nesil ile beraber bu durum değişecek. Ki yeni çıkan DLSS 2.0'da sanıyorum bunun bir kanıtı. Kısaca demek istediğim şu an düşündüğün bu ekran kartı seneye çok daha düşük bir fiyatta olabilir. Tabi burada ülkemiz ekonomisini gözardı ederek söylüyorum.

Merhaba herkese şu an bilgisayarımda iki yıl önce almış olduğum 500 Watt sertifikasız bir PSU var.
Yakın zamanda sistemimi upgradelemek istiyorum.

Şu an ki sistemim:
Ryzen 5 1600.
AMD Radeon HD 7770.
ASUS Prime B350M-A anakart.
Hi-Level 120 GB M.2 SSD.
Kingston 8 GB 2600MHz RAM.

Şöyle bir düşüncem var: Önce PSU'yu değiştirmek sonrasında 5700XT gibi güçlü bir kart almak.
Geriye kalan bileşenleri de para oldukça yükseltmek.
Sizce nasıl bir fikir uygulanabilir mi? Vereceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Ekran kartını RTX2070 alırsan ve işlemcini de Ryzen 5 2600(en az) yaparsan daha mantıklı olur bence. RAM'leri ilerde düşünürsün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı