Güç kaynağını neye göre alıyoruz?

dgkn.95

Megapat
Yer
İstanbul/Tuzla
Daha fazla  
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Bu güç kaynaklarını neye göre alıyoruz ekran kartı işlemci rame göre mi yoksa kullandıkları güce göre mi ? Biri anlatabilir mi ?

Güç kaynağı tüm sistemin çektiği güce yetecek ve bir miktarda fazla kalacak şekilde seçilir. Örnek veriyorum. Bir sistem yük altımda en fazla 400 watt çekiyor. Bu sistem için en az 401 watt güç verebilen bir kaynağı lazım yani 80+ sertifikası olan bir 500 watt güç kaynağı lazım. Anlamadığın yer varsa yazabilirsin.

Bilgisayarda ki bütün bileşenleri güç kaynağından çektiği bir güç(Watt) vardır. Güç kaynağı prizden gelen alternatif akımı doğru akıma çevirir ve bilgisayarda ki bileşenlere güç sağlar. Temel olarak güç kaynağı alırken 80+ plus olması önemlidir. Kaç Watt gerekli olduğunun seçimini sistemdeki bileşenlerin enerji tüketim değerlerine göre seçeriz. Bu bileşenler arasında en çok gücü ekran kartı çeker ve güç kaynağı seçiminde etkili olur. Normal orta düzey oyuncu bilgisayarlarında 450 500 daha üst seviyelerde ise 600 750 1200 1800 gibi kısmen astronomik sayılabilecek rakamlarda güç kaynakları kullanılmaktadır. Mesela 1800W 4 adet ekran kartı çift işlemci OC gibi bir olay için enerji sağlar. 500W ise orta düzey bir ekran kartı ve diğer bileşenlere güç sağlamaya gücü yeter. 80+ olayı prizden çekilen elektirik ile kullanılan elektrik arasındaki farktır verimliliktir.

İlk önce güç kaynağı hariç kullanılan sistem bileşenlerine bakarız. Ona göre seçim yaparız. Güç kaynağında sertifika çok önemli. Bu sertifikalar güç kaynağının ne kadar verimli olduğunu gösterir.

Asıl önemli olan 12V dan kaç amper verebildiğidir, 80+ sertifikası olursa iyi olur. Bir de dikkat edilmesi gerek önemli bir husus ta, bazı güç kaynaklarının üstünde 80+ uygunudur falan yazar ama 80+ sertifikası olmayabilir, onun için güç kaynağının üzerindeki etikette 80+ yazması gereklidir.

bende merak ediyodum bu soruyu öğrendiğim iyi oldu sertifika olayını biliyodum en kötü bronz olmalı 80+ olmalı artık bu saatten sonra en az 750w şart gibi duruyo.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı