Erens00
Decapat
Daha fazla
Eğer 250W yazıyorsa PSU da doğrudur hocam.
Sizce üzerinde doğru düzgün watt bile yazmayan bir PSU Gold sertifikalı olabilir mi?
Konu sahibi kendisi bilir artık.
Önerilen PSU'yu yazdım. Kaldı ki kullandığı o güç kaynağında doğru düzgün 6-8 pin bile yok.
Bu sebeple ek 32 watt problem değil, asıl problem şu an kullandığı PSU. Hem daha sağlıklı bir güç verecektir hem de bir tık daha ileriye dönük olur.
Konu sahibinin yerinde olsam 600 watt civarı uygun bir F/P PSU alır önüme bakarım.
Toplam 228W yapıyor. PSU yetedebilir ama Gold sertifikalı falan olması lazım. 250Win tamamını veriyorsa yeter.
- CPU->65W,
- GPU ->107W,
- RAM'ler -> 6W,
- Ek SSD, USB aygıtları, fanlar falan tüketimi -> 50W desek,
250W ile RX 560 çalıştırıyormuş zaten. Neden ek 32 watt için 300W PSU varken 450-500W PSU'ya gerek duysun?
Fan önemsiz olsaydı MSI PSU calculator sitesi fan sayısını istemezdi.
Eki Görüntüle 2366671
Konudan bağımsız cevap vermeye çalışırken:
"Hata! Bir sorun ile karşılaştık.
Bir sunucu hatası oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." hatası alıyorum.
İşlemci ve RAM belirtilmiş konuda.
Fanlar da çok extrem bir güç tüketmeyecektir.
O ekran kartı ve ortalama bir sistem için 450-500 watt PSU önerilmiş yabancı forum sitelerinde.
Bilgisayardan güç kaynağının gücünü görmek ne yazık ki mümkün değil. PSU ile bilgisayar bileşenleri arasında herhangi bir veri aktarım kablosu yok, veri aktarımı bulunmuyor; sadece bilgisayar bileşenlerine güç veren kablolar var.
Eğer 250W değeri doğruysa, RX 6500 XT ile sorun yaşayabilirsiniz.
RX 560 -> 75 watt güç,
RX 6500 XT -> 107 watt güç,
Harcıyor.
Yani fazladan 32 watt daha eklenecek.
En iyisi PSU'nun fotoğrafını çekip burada paylaşın daha detaylı bilgi verelim.
Ayrıca işlemci marka modeli kaç adet ddrx RAM bulunduğu versiyonu ve kasadaki fan sayısını da belirtin.
Biz de aşağıdaki siteden PSU'nuzun yetip yetmeyeceğini kontrol edelim.
https://tr.msi.com/power-supply-calculator
Edit: Görsel ekleyememe sebebiniz Technopat'ta hata almanız ise imgbb sitesine yükleyerek burada paylaşabilirsiniz.
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkürler fotoğrafları ekliyorum PSU'nun etrafında hiçbir şey yazmıyor o yüzden arkasını çektim W yazan yeri özellikler.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF.
RAM: Kingston Fury Beast 8x2 3200 MHz CL16.
Ekran kartı: Sappphire RX 560 2 GB alacağım XFX RX 6500 XT.
SSD: 120 GB.
HDD: 500 GB.
Önde 2 fan var.
Bir de ekran kartını yakma durumu var mı kapanma falan çok anlamıyorum anlatabilir misiniz RX 6500 XT'den bahsediyorum.
Toplam 228W yapıyor. PSU yetedebilir ama Gold sertifikalı falan olması lazım. 250Win tamamını veriyorsa yeter.
- CPU->65W,
- GPU ->107W,
- RAM'ler -> 6W,
- Ek SSD, USB aygıtları, fanlar falan tüketimi -> 50W desek,
İşte bunu anlayamayız ama vermiyordur diye tahmin ediyorum söylediğim sistemi 1 yıldır sorunsuz çalıştırıyor.