Güç Kaynağının Kasanın Üst Tarafında Olması

Makaleler
2
Yakın zamanda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve kasaları incelerken bazı kasalarda güç kaynağının üst tarafta olduğunu fark ettim. Bunun kullanıma ne gibi etkileri olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde üst tarafta bir fark olacağını düşünmüyorum.
Mantıken düşünürsek üst tarafta olması daha mantıklı bence çünkü kasa içerisindeki sıcak havayı alıp dışarıya sıcak hava veriyor.
Altta olursa sadece kendi içerisinde alttan soğuk havayı alıp dışarıya sıcak hava veriyor.

Altta olduğu zaman, eğer kasanın altında bunun için ızgaralar varsa, alttan kendi havasını alıp sıcak havayı dışarı atıyor. Kasa içindeki işlemci, ekran kartı ve diğer bileşenler; kendilerinin soğumasına yardımcı olan havayı bir de PSU ile paylaşmıyorlar. Dolayısıyla bir miktar daha soğutmaya faydası elbette oluyor fakat ne kadar, önemsenecek kadar olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca bunun dışında estetik olarak altta daha iyi oluyor, hem modüler değilse kablolar daha iyi yönetiliyor, sıvı soğutmaya da belki montaj konusunda sıkıntı olabilir, bilemiyorum orasını.
Ha alınmaz mı, alınır tabii ki.

Eğer PSU nun üstünde havalandırma yeri yoksa ısınma oranı artar çünkü genelde PSU su altta olan kasaların alt tarafında havalandırma yeri oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı