Güç kaynağının markası üzerinde yazmıyor

ChuaLity06

Decapat
Yaklaşık 2 yıl önce markası "Dark" olan bir kasa aldım içinde hazır güç kaynağı geliyordu ve güç kaynağı hakkında sadece 600W olduğu yazıyordu. Gerçekten üzerinde yazan değer doğru mudur? Çünkü ekran kartı almayı düşünüyorum şu an kullandığım ekran kartı GT 1030 çok güç çekmiyor. Alacağım ekran kartı RTX 2060S harici beslemesi olduğu için pek güvenemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
600W 80+ Sertifikası var.

Bu sebepten 480W güç alabileceksin. Çeşitli sitelerden ekran kartının çektiği wattı CPU wattını vs. Yazarak hesaplayabilirsin.

Üzerinde içinde vs model kodu vs var ise Dark markası olsa da OEM olarak kimin ürettiği bulunabilir.

2060 gibi bir kart bu PSU'ya güvenilmez

Son düzenleme:
Farklı bir köşesinde yazıyor olabilir. Yoksa, çançinçon markadır.
Bu marka mangalı odanıza taşımasıyla bilinir

Vallahi bilmiyorum 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım sessiz sessiz çalışıyor

12V kanalından 324W veriyor. Berbatın ötesi, rezaletin ötesi. Kullanmayın.

Hocam önerebiliceğin bir PSU var mıdır?

Bilgi için teşekkür ederim

O öyle hesaplanmıyor hocam. Güç kaynağı 600 watt, verimlilik %80 ise psu şebekeden 750 watt çeker, 600 watt kullanır. 480' e düşmez yani. Yine 600 kullanır ama elektrik faturası normalden yüksek gelir.

Bu sertifika böyle bir şey değil. Bilgi vermeden önce, biraz konuyu araştırmak iyi olur. Etiketine bakınca zaten ne kadar güç verebileceği yazıyor.

O öyle hesaplanmıyor hocam. Güç kaynağı 600 watt, verimlilik %80 ise psu şebekeden 750 watt çeker, 600 watt kullanır. 480' e düşmez yani. Yine 600 kullanır ama elektrik faturası normalden yüksek gelir.
Bu sertifika böyle bir şey değil. Bilgi vermeden önce, biraz konuyu araştırmak iyi olur. Etiketine bakınca zaten ne kadar güç verebileceği yazıyor.
Tam tersi sanıyordum. Tamamen benim hatam. Yük altında verebildiği güç yüzdeliği sanıyordum ben.
Bu yazıya istinaden.
Güç kaynaklarının verimliliğini belirleyen bir standart olan 80 Plus Sertifikası, elektronik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 80 Plus Sertifikası, güç kaynağının %20, %50 ve %100 yük altında en az %80 verimlilik sağladığını gösterir. Bu sertifikayı alan güç kaynakları, 80+ ibaresiyle işaretlenirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…