Güç kaynağının verimli çalıştığı nasıl anlaşılır?

hizlidizel06

Hectopat
Daha fazla  
Ekran görüntüsü 2025-05-01 012424.png

Merhaba, öncelikle sizlere naçizane sorum şu;
Bu güç kaynağını ikinci el uygun bir fiyata denk geldim ve yeni aldığım sisteme taktım Zalman marka 600W güç kaynağı.
2-3 hafta önce topladım bilgisayarı ve arada kablolara veya kasaya temasta güç kesiliyor kablodan da olma ihtimali var fakat HWiNFO'dan bu değerleri görünce.
Bir bilen varsa sormak istedim. Bu değerlerdeki kayıplar kapanmaya sebep olmuş olabilir mi ve zararlı mı? Sizce güç kaynağını değiştirmem ya da bir işlem uygulamam gerekir mi? Teşekkür ederim cevaplar için şimdiden.

Benim aklıma sistemde kaçak olabileceğini düşünmek geldi. Kısa devre muhabbetleri vs.
Biraz daha açar mısınız ? Nasıl tespit edebilirim mesela

Sistem yük altında kapanmıyorsa PSU'da problem olma olasılığı çok düşük ihtimal.
Yok kapanmıyor denedim hocam dün, 60 dakikalık testte bir kapanma yaşamadım.

Biraz daha açar mısınız ? Nasıl tespit edebilirim mesela
Kasadaki kablo veya bağlantı soketlerinde iyi izole edilip etrafı kapatılamamış bir açıklık varsa ve bu açıklık da kasanın metal çerçevesine temasta bulunuyorsa kaçak veya kısa devre olabilir. Bu durum çalışan bir parçanın PCB'sine çıplak elle dokunup kısa devre yaptırmak gibi bir şeydir. Kasadaki tüm kabloları ve bağlantı soketlerini kontrol edin, iyi kaplanmış mı veya elektrik izolesi iyi mi öğrenmeniz gerekiyor.

Kasadaki kablo veya bağlantı soketlerinde iyi izole edilip etrafı kapatılamamış bir açıklık varsa ve bu açıklık da kasanın metal çerçevesine temasta bulunuyorsa kaçak veya kısa devre olabilir. Bu durum çalışan bir parçanın PCB'sine çıplak elle dokunup kısa devre yaptırmak gibi bir şeydir. Kasadaki tüm kabloları ve bağlantı soketlerini kontrol edin, iyi kaplanmış mı veya elektrik izolesi iyi mi öğrenmeniz gerekiyor.
Kabloları gözden geçirip eskisinden daha iyi olarak istifledim. Güç kablosu da eskiydi onu da yenileyince sorunum çözüldü, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00