Güç kaynağının yük altında titremesi normal mi?

AspyndoR

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-57-5093
Bugün ekran kartı değiştirdim, 2060 Super aldım. İşlemcim de i5 9400, güç kaynağımda Sharkoon SHP650 v2. Güç kaynağında bir problem yoktu ancak bugün yeni ekran kartını taktıktan sonra güç kaynağı bölümünden sadece yük altındayken olan bir titreşim cızırtı oluyor ve masayı bile titretiyor bu. Ne yapabilirim?

Yeni ekran kartı, önceki ekran kartınıza göre daha fazla güç tüketiyor olabilir ve güç kaynağı bu yeni yük altında zorlanıyor olabilir. Eğer mümkünse güç kaynağınızın yük kapasitesini kontrol edin
Güç kaynağındaki fan, yeni ekran kartı ile gelen artan ısınma nedeniyle daha fazla çalışıyor olabilir titreşime sebep olabilir.

Bugün ekran kartı değiştirdim, 2060 Super aldım. İşlemcim de i5 9400, güç kaynağımda Sharkoon SHP650 v2. Güç kaynağında bir problem yoktu ancak bugün yeni ekran kartını taktıktan sonra güç kaynağı bölümünden sadece yük altındayken olan bir titreşim cızırtı oluyor ve masayı bile titretiyor bu. Ne yapabilirim?

İnternette Power Supply Calculator'lar var buralardan bilgisayarının kaç watt tükentiğine bakabilirsin tam olarak bilemezler fakat yakın tahmin yaparlar eğer güç kaynağın yetersizse ısınamya sebep oluyor ve fanın hızlı çalışmasına zorluyor olabilir

İlk akla gelen fan. PSU'ların içinde de fan var çünkü. Onu yağlamanız gerekiyor olabilir.
Bu arada bu yeni olduğuna göre, PSU yeni sistemi beslemekte zorlanıyor gibi.
Kaç yıllık bir PSU bu?

İlk akla gelen fan. PSU'ların içinde de fan var çünkü. Onu yağlamanız gerekiyor olabilir.
Bu arada bu yeni olduğuna göre, PSU yeni sistemi beslemekte zorlanıyor gibi.
Kaç yıllık bir PSU bu?

4 yılı vardır tahminimce PSU'nun, ama 650W sonuçda hayli hayli yetmesi lazım diye biliyorum bu sisteme ne yapmam lazım simdi yeni PSU mu almalıyım yoksa temizlemek düzeltir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı