Güç planında işlemci güç yönetimi seçenekleri yok

Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey güç profillerinden bilgisayarı yüksek performans modunda tutmak. Ben Ryzen 7 2700x işlemci kullanıyorum. Güç tasarrufu modunda çekirdeklerin yarısı kapanıyor, çalışanlar 2.2 Ghz; Yüksek performans modunda 4.00 Ghz tüm çekirdekler aktif olarak çalışıyor. Bu arada işlemcinin temel frekansı 3.7 Ghz.
 
Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey güç profillerinden bilgisayarı yüksek performans modunda tutmak. Ben Ryzen 7 2700X işlemci kullanıyorum. Güç tasarrufu modunda çekirdeklerin yarısı kapanıyor, çalışanlar 2.2 GHz; yüksek performans modunda 4.00 GHz tüm çekirdekler aktif olarak çalışıyor. Bu arada işlemcinin temel frekansı 3.7 GHz.

Bende her şekilde 2.66GHz
 
Bende her şekilde 2.66GHz
Hocam Throttle Stop kullanarak bazı ayarları değiştirdiyseniz güç profilleri bundan etkilenmiş olabilir. Benim laptobumda yüksek performans modunda 1Ghz de çalışıyordu işlemci. Throttle Stop'un otomatik başlatmasını devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatınca sorun düzelmişti.
 
Hocam throttle stop kullanarak bazı ayarları değiştirdiyseniz güç profilleri bundan etkilenmiş olabilir. Benim laptopumda yüksek performans modunda 1GHz de çalışıyordu işlemci. Throttle Stop'un otomatik başlatmasını devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatınca sorun düzelmişti.

Devre dışı bıraktım yeniden başlatım hayal aynı.
 
Düzelmez. Driverlarını kurunca aynısı olur. Üretici kısıtlıyor benim bildiğim kadarıyla. Çok sorun olmamıştı benim için yüzden tam hakim değilim. Bilen birisi daha iyi cevaplar.

Kimse bakmıyor hocam sizin bilginiz biri var mı?
 

Geri
Yukarı