Güç seçeneklerindeki işlemci güç yönetimi en düşük ve en yüksek kaç olmalı?

Hocam en düşük için net bir şey söylenemez Windows ne kadar gerekli görüyorsa o kadar çalıştırıyor ama en yüksek içinse işlemcin en fazla kaç GHz ise o kadar çalıştırır diye biliyorum.

Tam bilmiyorum ama bildiğime göre Windows'un ne kadar ihtiyacı olursa kullanıyor. Güç tassarrufu ve bu laptoplar için geçerli bu seçenekle birlikte işlemciye giden güç azaltılıyor ve işlemci hızı düşerek güç tasarrufu yapılıyor.

En yükseğe gelecek olursak işlemciniz Max kaç GHz çalışırsa birden kullanıyor.

Dip not: Eğer ki PC'niz masaüstüyse en yüksekte kalsın tavsiyem.

Hocam en düşük için net bir şey söylenemez Windows ne kadar gerekli görüyorsa o kadar çalıştırıyor ama en yüksek içinse işlemcin en fazla kaç GHz ise o kadar çalıştırır diye biliyorum.

Şu an en düşük 95 en yüksek 99 da 3.49 da kullanıyor.
Tam bilmiyorum ama bildiğime göre Windows'un ne kadar ihtiyacı olursa kullanıyor. Güç tassarrufu ve bu laptoplar için geçerli bu seçenekle birlikte işlemciye giden güç azaltılıyor ve işlemci hızı düşerek güç tasarrufu yapılıyor.

En yükseğe gelecek olursak işlemciniz Max kaç GHz çalışırsa birden kullanıyor.

Dip not: Eğer ki PC'niz masaüstüyse en yüksekte kalsın tavsiyem.

Peki Windows'un kendısı otomatık kaç yapıyor değitirdim ben ve önceki halini unuttum.

Güç tasarrufuna koyarsanız eğer ve hiçbir şey yapmıyorsanız olabildiğince işlemci hızını kısıtlar ve ekran parlaklığını kısar.

Son düzenleme:
Performans için ikisini %100 olarak kullanın.

Güç tasarrufuna koyarsanız eğer ve hiçbir şey yapmıyorsanız olabildiğince işlemci hızını kısıtlar eğer ki ağır iş yapmaya çalışıyorsanız arttırmaya başlar işlemci hızını otomatik olarak.

Yanlışınız var; Güç Tasarrufu modu ağır iş yapmaya başladığınızda işlemci hızını arttırmaz otomatik olarak en düşük gücüne kısıtlar CPU'yu.

Güç Tasarrufu : Güç Tasarrufu, diğer benzer ayarların yanı sıra CPU'nun hızını her zaman düşürerek ve ekran parlaklığını düşürerek güç tasarrufu sağlamaya çalışır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı