Güç tasarufu sinyal yok hatası

Berkay Umut

Femtopat
Merhabalar, yaklaşık 1 saat önce oyun oynadıktan sonra bilgisayarı masaüstünde bırakıp 15 - 20 dakikalığına işlerimi halletmeye gittim. Geldiğimde bilgisayar siyah ekrandı fareyi salladım ekran gelmedi ardından bilgisayarı kapattım. Tekrar açtığımda ilk sinyal yok ardından güç tasarufunda dedi. Hatayı çözmek için başka monitörle denedim fakat onda da Power saving mode hatasını aldım. Ardından izlediğim bir video da RAM'ların tozlanmasından dolayı olabileceğini söylüyorlardı. RAM'ı söktüm taktım gene aynı sorun. Çözümlerinizi bekliyorum iyi akşamlar.
Sistemim:
Ryzen 5 2600.
RX 570 Armor OC Edition 4 GB.
XPG D10 8 GB 3000 MHz.
ASUS Prime B450M-K
SanDisk SSD Plus 480GB.
Monitör:
Rampage RM-344

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güç tuşuna bastığınızda fanlar dönmeye başlıyor mu? BIOS ekranına kadar açılıyor mu bilgisayar? Bence sorununuz RAM'den kaynaklı. RAM'lerin ucunu sınav silgisi ile silip tekrar takıp dener misiniz? Dual Channel değilse RAM'in yerini değiştirin. Eğer hala olmuyorsa sorununuz PSU yani güç kaynağı bu konu hakkında başka bir konu açıp bilgisayarınıza uygun başka bir PSU önerisi isteyebilirsiniz. Yakınınızda bir bilgisayarcı mevcut ise PSU denete bilirisiniz. Fakat bilgisayarcılardan parça almayınız. Sadece sorunun kaynağını öğrenin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı