Güç tuşuna basınca kasa açılmıyor

Arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim ki konu biraz karışık, zaten kasayı götürdüğüm bilgisayarcı da akıl erdiremedi, sonuna kadar okursanız çok sevinirim. Dün evdeydim ve bilgisayar açıkken aniden kapandı. Kasanın güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmadı. Monitöre güç geliyordu ekran açılıyordu ve kablolarda vs. bir sorun yoktu. Hatta güç kaynağı kablosunun da akımını kontrol ettik onda da problem yoktu. Her neyse, sonrasında kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Orada da güç tuşuna bastık ve yine kasa açılmadı. Sonrasında adam başka bir güç kaynağı taktı ve kasa açıldı. Görüntü de aldık. Sonrasında kendi güç kaynağımı tekrar taktı ve ne hikmettir ki kasaya güç geldi ve çalışmaya başladı. Lakin bu sefer de görüntü alamadık. Ve kasadan bir koku aldık. Sonradan anladık ki ekran kartından gelmiş o koku. Ekran kartını test ettik, soğukken açılıyor ve görüntü alıyor, sonrasında PC'yi kapatıp tekrar açtığımızda görüntü gelmiyordu ve elimizi ekran kartına koyduğumuzda aşırı derece sıcak haldeydi. Ve sorunun ekran kartından olduğunu karar kılıp garantiye yolladık. Lakin aklıma takılan şey şu oldu, madem sorun ekran kartındaydı peki neden ilk başta evdeyken güç tuşuna bastığımda kasa hiç açılmadı? Yani kasanın açılıp, görüntünün gelmemesi gerek miyor muydu? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Konuyla alakalı bilgisi olan varsa rica ediyorum yardımcı olsun. Teşekkürler.

Eğer sistemde herhangi bir görüntü aygıtı yoksa ekran kartı çalışmadığı durumda bazı anakartlar post ekranı ardından kendini kapatır. Anakart ilk açılışta donanım kontrolü yaparken görüntü aygıtı bulamadığı için enerjiyi kesiyor olabilir. Eğer sistemdeki işlemcinizde dahili GPU varsa ekran kartı arızalı olsa dahi anakart harici ekran kartını devre dışı bırakarak sistemi açabilir.

Aga ben anlamadım, kasa açılmadan ekrana görüntü mü geliyor dediniz? Bu nasıl mümkün olabiliyor? Sadece buna takıldım. Sorunuza maalesef bir cevap veremeyeceğim.
ilk başta evdeyken kasa açılmadı ama monitöre güç geldi demek istedim. Yani monitörün fişi prize takılı olduğu için haliyle ekrana yazı geldi gitti.

işlemcim ''F'' ibareli. Dahili görüntü aygıtı yok. Görüntüyü sadece ekran kartından alıyorum.

Hocam anakartınıza bakın hic görüntü çıkış portu var mı?.İntel işlemciler 3mb da olsa görüntü almak için izin verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…