Güç ve uyku ayarlarındaki enerji ayarı

Makaleler
4
Ekran Görüntüsü (11).png

Güç seçeneği olarak dengeli mod kullanıyorum ve masaüstü bilgisayar kullanıyorum geçenlerde ayarları kurcalarken güç ve uyku ayarlarında performans ve enerji adı altında şöyle bir ayarla karşılaştım. Default olarak daha iyi performans yani ortadaydı onu en sağa yani en iyi performansa çektim artık işlemcim boştayken bile yüksek hızda çalışıyor. Güç seçeneklerinde dengeli moddan yüksek performansa alıp test ettim onda böyle bir seçenek yok sadece dengeli modda var ve kullandığım Windows sürümü 1909. Ama benim bildiğim bu ayar sadece laptoplar için geçerli masaüstlerinde yok yani böyle bir şey. Sizde böyle bir şey var mı acaba nedir bu?

Ben laptop kullanıyorum bende de dengelide kullanırken böyle bir işlem gördüm bunu kullanmanın bilgisayarına sakıncası olmaz veya sisteminde darboğaz varsa (buradan özellikleri seçip kontrol edebilirsin siteden Bottleneck Calculator - PC Builds) dengeli güç modunda kalabilirsin veya darboğaz yoksa yüksek performans ya da nihai performans seçeneğini ekleyip bu güç modlarını tercih edebilirsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı