Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Açıklandı!

Makaleler
3
6 muhalefet partisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnini açıkladı (CHP, GP, İP, DP, SP, DEVA):

📌Seçim barajını %3’e düşürülecek.

📌En az %1 oy alan siyasi partiler hazine yardımından faydalanmaya hak kazanacak.

📌Torba kanun uygulamasına son verilecek.

📌Cumhurbaşkanı’nın veto yetkisine son verilecek.

📌Hükümet, Başbakan ve Bakanlar hakkında gensoru verme yetkisi tanılacak.

📌Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 7 yıl olacak.

📌Cumhurbaşkanı yalnızca bir dönem için seçilecek.

📌Cumhurbaşkanı seçilen kişinin varsa partisi ile ilişiği kesilecek ve görevi sona eren Cumhurbaşkanı aktif siyasette bir daha görev alamayacak.

📌Olağanüstü hal ilan etme yetkisi, Bakanlar Kurulu’na ait olacak ve bu yetki, TBMM’nin onayından geçecek.

📌Olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamelerine hukuk sisteminde yer verilmeyecek.

📌-Hâkimlerin idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığı’na bağlı olduğuna ilişkin Anayasa hükmü kaldırılacak ve çoklu baro uygulamasına son verilecek.

📌-Anayasa Mahkemesi yeniden yapılandırılacak.

📌Kamu yönetiminde kadın yöneticilerin sayısı artırılacak.

📌Eğitim müfredatına ilkokul birinci sınıftan itibaren insan hakları ve kadın-erkek eşitliği dersleri konulacak.

📌-TRT ve Anadolu Ajansı yeniden yapılandırılacak.

📌-Mülakat uygulamalarına son vererek yazılı sınav sonuçları esas alınacak.

📌-Belediyelerdeki kayyum uygulamalarına son verilecek.

📌-Yükseköğretim Kurulu kaldırılacak.

📌-Öğretim üyelerinin kendi üniversitelerinin rektörünü seçmesine imkân sağlanacak.

Milletimize, devletimize, ülkemize hayırlı olsun.

İyi güzel de şimdiki hükümet bunu onaylayacak mı? Yoksa bunlardan biri başa geldiğinde mi yapılacak?
Muhalefet iktidara geldiği vakit yapılacak. Mevcut ikditar neden bunu kabul etsin :D.

Amaçları mevcut saltanatı değiştirmek.

📌Kamu yönetiminde kadın yöneticilerin sayısı artırılacak.

Bu madde ve bu konudaki diğer vaadlerin kötü amaçla kullanılabileceğini düşünüyorum. Liyakate tanınması gereken önceliği manipüle edebilir.

Kamuda görev alacak kişinin cinsiyeti değil, alanındaki becerisi ve pek tabi iş ahlakı öncelikli olmalıdır.

Bu madde ve bu konudaki diğer vaadlerin kötü amaçla kullanılabileceğini düşünüyorum. Liyakate tanınması gereken önceliği manipüle edebilir.

Kamuda görev alacak kişinin cinsiyeti değil, alanındaki becerisi ve pek tabi iş ahlakı öncelikli olmalıdır.
Ben de katılıyorum. Bu madde, başörtü mevzusundan dolayı kadınların gönlünü almak için ortaya koyulmuş olabilir belki.

Güzel maddeler var. Tabii bunu nasıl bir ortak aday çatısı altında topluma sunacakları önemli. Sonuçta geniş bir güruhun "ille de REİS" deme potansiyeli yüksek olduğu için 394848 defa bıkmadan ve usanmadan anlatacak birisi lazım.

Ben de katılıyorum. Bu madde, başörtü mevzusundan dolayı kadınların gönlünü almak için ortaya koyulmuş olabilir belki.
Belki değil tabii ki öyle, hala daha yaptıkları ayrımcılığa devam ediyorlar. Vallahi ben solculardan falan hiç bir şey beklemiyorum hele CHP gerçekten artık iğrençleşti, AKP nin Solcu hali bildiğin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı