Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Açıklandı!

En büyük cinsiyetçilik bu değil mi? İnsanlar eşittir cart curt dersi koyacağız demişler bir de D:
İlk sayfada yazdığım gibi veya ülkedeki kadın gücünü arttırmak için olabilir.

Cumhurbaşkanı süresi 7 yıl mı olacak? Affedersiniz ama Oha.
Zaten öyleydi önceden.
Yeni bir şey göremedim. 2000 senesi öncesi kopya çekilmiş.
2000 öncesinde %3 baraj mı vardı?

Parlamenter sistem böyle bir şey zaten.
Cumhurbaşkanın görev süresinin 7 yıl olması kötü olmuş, ben 5 yılın fazla olduğunu düşünüyordum. 3.5 - 4 yıl olması gerekirdi.
Bir kez seçiliyor.
Bu biraz saçma geldi, Aşağı yukarı yalnızca 600.000 oy alan partiye direkt para verilecek. Yeni kurulan bir parti sonraki seçimlerde yok olmasın diye tek seferlik destek yapılabilir ama bu devamlı böyle olursa ipini koparan parti kurmaya başlar. Sokaklardaki afiş, ses kirliliğini sosyal medyada yapılacak reklamların kontrolden çıkacağını düşünmek zor değil hazine parası için.
%1 oy almayı sen çok kolay bir şey zannediyorsun heralde. Muhtarlık seçimi değil bu :D

Şu herkesin şiirlerini paylaştığı, "kral adamdı bee" diyerek övdüğü Muhsin Yazıcıoğlu bile %1'in yarısına ulaşamıyordu.

Forum yine siyasi bilgisizliğini konuşturduğuna göre bu sistem olmuş demektir. Parlamenter sistem denilen şey zaten böyle bir sistem ve bu sadece bir taslak. Uçuk kaçık şeyler yazmadıkları için hemen eleştirmişler :D

Son düzenleme:
Hiçbir önemi olmayan bomboş bir karar. Burada toplanıp birkaç kişi bir şeye karar vermemizden hiçbir farkı yok. Sen seçim kazanmadan neye karar verebilirsin? Sana karar verme yetkisini vermediler daha. Bu yönde bir başarın zaten yok artık hedefin olmadığıda belli. Yıllardır itina ile seçim kaybedenler şimdi seçilmiş gibi bir şeylere karar veriyorlar. Bu neye benziyor derseniz bir köşk alacağım, 10 dönüm arazi alacağım, tüm fakirleri doyuracağım, fabrikalar açacağım... Piyango bana çıkarsa.

Hiçbir önemi olmayan bomboş bir karar. Burada toplanıp birkaç kişi bir şeye karar vermemizden hiçbir farkı yok. Sen seçim kazanmadan neye karar verebilirsin? Sana karar verme yetkisini vermediler daha. Bu yönde bir başarın zaten yok artık hedefin olmadığıda belli. Yıllardır itina ile seçim kaybedenler şimdi seçilmiş gibi bir şeylere karar veriyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı