Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Açıklandı!

Hiçbir işe yaramayan partiler %1 üzerinde oy aldı diye vergilerimizin onlara harcanması saçma değil mi?
Yeni sistemde her partinin söz hakkı olması gerektiğini düşünüyorlar sanırım. Tam demokratik bir sistem kurmaya çalışıp, Avrupa Birliği'nin gözüne girmeye çalışabilirler.

Yeni sistemde her partinin söz hakkı olması gerektiğini düşünüyorlar sanırım. Tam demokratik bir sistem kurmaya çalışıp, Avrupa Birliği'nin gözüne girmeye çalışabilirler.

Ben hiç beğenmedim. Beklentimde hiçbir karar yok. Muhalefet devleti soymaya geliyor.

Ben hiç beğenmedim. Beklentimde hiçbir karar yok. Muhalefet devleti soymaya geliyor.
Para 5'li çetenin cebine gideceğine fikrini belirtmek isteyen partilere gitsin. Bu bir sorun değil. Gerçek demokraside herkesin söz hakkı vardır.

Seçim barajını %3’e düşürülecek.

En az %1 oy alan siyasi partiler hazine yardımından faydalanmaya hak kazanacak.

Bu biraz saçma geldi, Aşağı yukarı yalnızca 600.000 oy alan partiye direkt para verilecek. Yeni kurulan bir parti sonraki seçimlerde yok olmasın diye tek seferlik destek yapılabilir ama bu devamlı böyle olursa ipini koparan parti kurmaya başlar. Sokaklardaki afiş, ses kirliliğini sosyal medyada yapılacak reklamların kontrolden çıkacağını düşünmek zor değil hazine parası için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…