Güçlü bir bilgisayarda iki tane antivirüs kullanmak mantıklı mı?

İşe yarasa bile bu kadar abartmanın bir anlamı var mı? Bilgisayarınızda ne saklıyorsunuz dünyanın sırrını mı?🙂 Para işlerini sanal kartla yapın ve AV'ın varsa Kaspersky'deki gibi güvenli tarayıcı özelliği kullanın. Bunun üzerine daha da bir şey oluyorsa özellikle hedef seçilmişsinizdir demektir, yoksa her makineye bulaşan sıradan bir virüsün sizi bu kadar etkileme ihtimali çok düşük.
CVE sayfasında zaten kaynak olarak Kaspersky da açık göstermiş neresi tarafsız değil? Verdiğin alman sitesine girmedim çünkü izin istemeden göstermiyor, o tür sitelere de girmiyorum zaten onu kastediyorsanız.
Yanlış anlayan sizsiniz çünkü İngilizce seviyeniz yeterli değil. İlk sayfada paylaştığınız Kaspersky blogunda java açığından söz ediyor ve açığın ondna kaynaklandığı gözüküyor. Açıktan etkilenmemek için de Kaspersky'ın "Trafik işleme" kısmını devre dışı bırakabilirsiniz denilmiş siz ise gidip ilk sayfada SSL sertifika taraması kısmını devre bırakmasını söylemişsiniz :D Kötülemek istiyorsunuz bari doğru bilgiyle kötüleyin :)
Merhaba, sanırım forumda ilk önce danışmam gereken kişisiniz: Kaspersky'de hazır ayar yükleme özelliğini fark ettim, en yüksek korumaya konfigre edilmiş bir ayar dosyası var mı acaba?

Son düzenleme:
Kaspersky'de hazır ayar yükleme özelliğini fark ettim, en yüksek korumaya konfigüre edilmiş bir ayar dosyası var mı acaba?
Ayarlardaki ayar geri yükleme kısmından bahsediyorsanız o ayarlarda sıkıntı olursa geri dönmek için.
Standart ayarlarda kullanım yeterlidir normal kişi için. Koruma kısmında zaten yüksek düşük orta gibi seçeneklerle istediğiniz güvenlik seçeneğini seçebilirsiniz.

Bence 2 taneye çok gerek yok ama birinin eksiği var bu uygulamada öyle bir eksik yok ama bu uygulamada da şöyle bir eksik var ama o uygulama da yok diyorsanız isterseniz kalsın ama önerim en iyi olanı hangisiyse onu kullanın çünkü benim bildiğim onlar yavaşlatıyor.

Eskiden bazı antivirusler kurulamıyordu bu şekilde. Diğerini kaldırıp sadece kendisinin kurulu olmasını istiyordu. Bugün de böyle mi bilmiyorum.

Benim bildiğim öyle bir şey yok ama yanlış da biliyor olabilirim.
Antivirüs programı kullanmak baştan aşağı yanlış bir şey sisteminiz ne kadar iyi de olsa yavaşlatma sistemin dengesini bozma gibi sorunlar yapabiliyor onun yerine sisteminize güvenli olmayan yerlerden program indirmezseniz bir sorun olmayacaktır.

Bence yanlış bir şey değil öyle olsaydı çoğu kişi yanlış bir şey yapıyor olurdu bence lazım ama 2 tane değil 1 tane ama güvenilir bir markanın olması lazım bana göre.

Son düzenleme:
Windows Defender kullanıyorum gayet de işimi görüyor.
Bir tane antivirüs yeterlidir. Bilgisayarı düzgün kullandıktan sonra bir sorun çıkmaz.
Yeri geldiğinde Defender bile kasıyor, ikinci antivirüs mantıklı gelmiyor.

Ben yaklaşık 5 senedir Antivirüs kullanmıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür. Korsana bulaşmayan ve belirli sitelerde gezen kişiler düzenli olarak sistemi temizlerse antivirüs programsız bile kullanabilir. 1 tanesi fazlasıyla yeter zaten güvenlik için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı