Güçlü işlemci zayıf ekran kartı darboğaz yapar mı?

İşlemcin güçlü, ekran kartın zayıf ise oluşan darboğaz oyun performansını büyük ölçüde etkilemez. (Ryzen 5 2600X işlemciyi 1050 Ti ile kullandım 6 ay. Ekran kartına göre bayağı güçlü bir işlemci ama oyunlarda sıkıntı yaşamadım, ekran kartımın yettiği oyunu oynadım.)

Ben onu anlatmaya çalışıyorum zaten.

İşlemcin güçlü, ekran kartın zayıf ise oluşan darboğaz oyun performansını büyük ölçüde etkilemez. (Ryzen 5 2600X işlemciyi 1050ti ile kullandım 6 ay. Ekran kartına göre bayağı güçlü bir işlemci ama oyunlarda sıkıntı yaşamadım, ekran kartımın yettiği oyunu oynadım.)

İşlemcin yetersiz ekran kartın güçlü ise oluşan darboğaz oyun kaliteni etkiler. FPS drop yeme ihtimalin artar. Oyun performansını büyük ölçüde etkiler darboğaz yüzdene göre.(FX-8350 işlemciye tak 3090ti bak ne oluyor oyunlarda gör. )

Bunun yanında Ram darboğazı da olabilir, HDD darboğazı da...

Darboğazın sadece güçsüz işlemci güçlü ekran kartından oluştuğu algısını unutun artık. Darboğaz genel olarak parçaların uyumsuzluğudur ve kasa içinde bir çok parça var. Bu da demek ki takılan her parça darboğaza neden olabilir.
Ama ram ve depolama diğerlerine göre çok daha kolay aşılıyor, takıyorsun bir depolama, 8 yetmiyorsa 16 takıyorsun bitti.

aynen öyle eline sağlık güzel özetlemişsin.ben şuanda a10 7870k a68hme33v2 anakartla 16gbddr3 ram rx 590 ekran kartı ile online oyunlarda 2600 x işlemci ve x470 anakartta aldığım performansın hem fps hem pc genelinde %50 sini alıyorum.fena droplar oluyor.ama online olmayan hikaye oyunlarında mesela far cry 6 oyununda 40 fps ortalama hiç drop gömüyorum,stabil diyemem ama drop hissedlmiyor kullanım normalgibi ama şlemci kullanımı % 80lerde :).bu benim için geçici bi durum tabi x470 anakartta sorun çıktığından servise gönderdim. başka arkadaşlarada örnek olması anlamında paylaştım hepinze faydalı bilgiler için teşekkürler. bende online oyunda fps sınırlamasını bi deniyeceğim drop azalır belki bu geçici dönemde.saygılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı