Güçlü PSU bilgisayarı hızlandırır mı?

Eğer sisteminiz hazır ise zaten sizin sisteminize göre iyi performans alacağınız bir güç kaynağı takmışlardır. Fakat toplama ise sisteminiz, ekran kartı atıyorum en az 500 watt, en fazla 700 watt istiyor diyelim, 500 watt takarsanız tam performans alamazsınız, 600 watt takarsanız orta derece performans, 700-750 watt takarsanız en iyi performansı alırsınız. Çünkü sistemin diğer parçaları içinde ekstradan daha fazla güç veriyor ve ekran kartınada daha fazla güç veriyor, bundan dolayı daha iyi performans alırsınız.

Radeon 4000 serisi zamanında kullandığım bir ekran kartım vardı. HD 4850. Çok güç tüketirler. 350W güç kaynağımla çalışıyordu evet, ama minimum 400 tavsiye ediyordu o zamanlar sanırım. İnan bana gerçek 400W taktığım zaman oyunlarda 15 FPS daha fazla kare almaya başlamıştım... Bazen kart stabil çalışsa da çekmesi gereken gücü çekemediği için performanssız çalışabiliyor...

Önerilen PSU değerleri genelde abartı oluyor. PSU yeterli gücü sağladıktan sonra 500 önermiş, 600 önermiş önemli değil.

Kartın ne kadar güç çekeceği test edilmiyor zaten, 150w'lık üretilen ekran kartının gelip 300w çekeceği falan da yok. Bunu önerenler işi geniş tutuyor, senin işlemcin 50w çekerken diğeri 100w'lık işlemci kullanıyor olabilir, ekstradan PCI-Express kartı kullanıyor olabilir, 4-5 tane USB bağlantısı kullanabilir vs vs. Önerilenden düşük bir güç kaynağının alınması tam performans sergilenmeyeceği anlamına gelmez.

Üreticiler zaten maximum değeri veriyor, bunlar fabrikadan çıktığı gibi önümüze gelmiyor ki defalarca test ediliyor. Bazı ürünler OC yapılıp sunuluyor bunlar için güç ihtiyacı daha fazla olabilir ama 100w gibi büyük bir miktar da ortaya çıkmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı