Gücsüz bilgisayara Linux kurulursa hızlanır mı?

Stabil çalışır ancak ms Office Linux'ta mevcut değil. Linux Mint öneririm. Sistem ne kadar eski?
Peki Chrome Office programları falan bunlar stabil çalışıyor mu?

Login | Microsoft 365 eğer ofis için Microsoft'a bağımlı iseniz bunu kullanabilirsiniz.

Öte yandan donanımınız günü kurtarır gibi duruyor, o RAM ayakta tutar sistemi webde gezinme işleri için günümüzün ideal denecek bir sistemi aslında.

Login | Microsoft 365 eğer ofis için Microsoft'a bağımlı iseniz bunu kullanabilirsiniz.

Öte yandan donanımınız günü kurtarır gibi duruyor, o RAM ayakta tutar sistemi webde gezinme işleri için günümüzün ideal denecek bir sistemi aslında.

Bir açıp deneyeyim dedim ve bana bir tık yavaş geldi fazla iyi olmamakla beraber 110 GB boyutunda bir SSD var içinde belki SSD'yi yükseltirim SSD önerisi istesem hangisini önerirsiniz? 265 ya da 512 yeter.

Bir açıp deneyeyim dedim ve bana bir tık yavaş geldi.

Evet bilgisayarınıza kuracağınız bir ofis uygulaması kadar hızlı olmayabilir Web'de çalışıyor sonuçta ama bağımlı olan kişiler için tek seçenek maalesef.

110 GB boyutunda bir SSD var içinde belki SSD'yi yükseltirim SSD önerisi istesem hangisini önerirsiniz? 265 ya da 512 yeter.

Depolama sorunu yaşayacağınızı sanmam, çoğu Linux dağıtımı ilk kurulduğunda ortalama 7 GB gibi bir kuruluma sahip olur siz uygulama kurdukça, dosya indirdikçe belki yükseltme ihtiyacı duyarsınız.
Zaten SSD olduğu için yavaşlık sorunu yaşamanızda çok düşük bir ihtimal Windows'tan hızlı olacağı kesin tabii.
Ben bir öneri yapamam diyebileceğim tek şey güvenilirlik kazanmış SSD'leri tercih edin.

Evet bilgisayarınıza kuracağınız bir ofis uygulaması kadar hızlı olmayabilir Web'de çalışıyor sonuçta ama bağımlı olan kişiler için tek seçenek maalesef.

Depolama sorunu yaşayacağınızı sanmam, çoğu Linux dağıtımı ilk kurulduğunda ortalama 7 GB gibi bir kuruluma sahip olur siz uygulama kurdukça belki yükseltme ihtiyacı duyarsınız.
Zaten SSD olduğu için yavaşlık sorunu yaşamanızda çok düşük bir ihtimal Windows'tan hızlı olacağı kesin tabii.
Ben bir öneri yapamam diyebileceğim tek şey güvenilirlik kazanmış SSD'leri tercih edin.

Tamamdır çok sağ olun hocam.

Depolama sorunu yaşayacağınızı sanmam, çoğu Linux dağıtımı ilk kurulduğunda ortalama 7 GB gibi bir kuruluma sahip olur siz uygulama kurdukça belki yükseltme ihtiyacı duyarsınız.

Linux dağıtımı olarak bir şey önerebilir misiniz ya da Linux kurmak zor mu?

Linux dağıtımı olarak bir şey önerebilir misiniz ya da Linux kurmak zor mu?

Birçoğu popüler dağıtımı kurmak zor değil.
Kendim vereceğim tavsiyelerde seçtiğiniz dağıtımın masaüstü ortamına dikkat edin derim.
XFCE gibi kaynak tüketimi düşük olan arayüzler işinizi rahat çözer.
Ben dağıtım olarak OpenSUSE Leap önerirdim enterprise tarafında kullanılan dağıtımlarla bir denecek bir stabiliteye sahip bir dağıtım. Kurarken XFCE seçeceksiniz.

Birçoğu popüler dağıtımı kurmak zor değil.
Kendim vereceğim tavsiyelerde seçtiğiniz dağıtımın masaüstü ortamına dikkat edin derim.
Xfce gibi kaynak tüketimi düşük olan arayüzler işinizi rahat çözer.
Ben dağıtım olarak OpenSUSE Leap önerirdim Enterprise tarafında kullanılan dağıtımlarla bir denecek bir stabiliteye sahip bir dağıtım. Kurarken Xfce seçeceksiniz.

Çok sağ olun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı