Gümrük Vergisi 2 Katı Gözüküyor

  • Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 766
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Sözde 5.5 TL olacaktı gümrük vergisi iki ürünüme de 11 TL gümrük vergisi konmuş. Diğer ürünüm hala bekliyor muhtemelen 11 TL gümrük vergisi de ona konulacak. Bu nasıl bir saçmalık ya? 5.5 TL'yi geri alma şansım var mı?

408860
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, gümrük vergisi ile gümrüğe sunma ücreti farklı şeyler aslında ama toplama vurunca 11 TL yapıyor doğru. Geri alma şansınız yok maalesef. Ürününüz neydi bu arada? Ne sipariş vermiştiniz.
 
Okuduğuma göre gümrüğe sunma ücreti yeni gelen bir şey. Ürün gümrüğe girer ise fiyatına bakılmaksızın belli bir ücret kesiliyor.
Üstüne de damga vergisi almışlar. Vergi almak için yapılan işlemden vergi kesiyorlar, şaka gibi :)
 
Sözde 5.5 TL olacaktı gümrük vergisi.
Bunu nereden çıkardınız? İki ürün aynı kutu/paket içerisindeyse sadece 11 lira ödeyeceksiniz. Ayrı ise her biri için belirtilen miktarı ödemelisiniz.
Ücret geri almaya gelecek olursak ödediniz mi de geri almak istiyorsunuz? Bu arada öyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum.
 
Silinen üye 185173, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı