Gümrük vergisi saçmalığı

Satıcı 1 dolar bile yazsa bir şey olmaz. İçini açıp bakıyorlar gümrükte ona göre karar veriyorlar vergi miktarına. Sen ekran kartı alıp 10 dolar yazdırman bir şey değiştirmez mesela.
 
Gelen paket büyük ihtimalle "mektup" değil. Ondan böyle pahalı. "Mektup" şeklindeki kargolara daha az vergi çıkıyor.
 
Amazon Almanya ve Amerika'dan ayakkabı, saat, usb fan gibi şeyler aldım. Her seferinde ürün açılmış geldi. Hatta bir sefer gümrükten arayıp bu ne tür bir saat kaç para diye sordular bile. TR'de ki fiyatına göre kafalarına göre bir vergi biçiyorlar maalesef. Bir kere de yurtdışından gelen kargoların toplandığı bir yer var İstanbul'da. Ptt Ukim diye geçiyor oraya gidip almak zorunda kalmıştım nike ayakkabımı. Gözümle gördüm her paketi falçatayla yarıp açıp bakıyorlar ne var içinde diye. Ona göre de bir vergi çıkarıyorlar.
 
AliExpress'den kargo ile toplam 60TL değerinde bir M.2 SSD soğutucu siparişi verdim. Ürün bugün gümrükten geçmiş ve çıkan vergi belli olmuş PTT sitesinde. 42TL, evet neredeyse ürünle aynı fiyat. Benim hesaplarıma göre 20TL civarı çıkması gereken vergi bu şekilde olmuş. Buna itiraz etmemin bir yolu yordamı var mıdır? Üreten firma Çin'den Türkiye'ye kargoyla ürünü gönderiyor, toplam 60 TL istiyor. Benim ülkemin bunu aldığım için benden istediği vergiye bak, rezillik değil de nedir bu?

Şaşırdım cidden. Zira normalde en az ürün kadar vergi alırlardı.
 

Geri
Yukarı