Gümrük Vergisi Yeniden Düzenlendi

redd34

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
2.229
Makaleler
7
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce NTV'de karşıma çıkan haberde şöyle diyordu, 'Yurt dışından getirilen ürünlerin değer tespiti sırasında aksaklıklar yaşandığı için tek bir vergi ödemesi olacak."
Tahminimce olan şu ki, örneğin Aliexpress'ten GTX 750 Ti aldığımızda, fiyata göre vergi ödenmeyecek. Belli bir vergi ücreti olacak ve küçük bir kablo ile büyük bir ekran kartının vergisi aynı olacak.

İnternette yeni vergi düzenlemesi ile bir haber bulamadım.
Yanlışım, eksiğim veya hatam varsa düzeltin arkadaşlar.

Edit: Dediğim gibi,
Değeri 22 avroya kadar olan eşya için tek ve maktu bir vergi tahsili yoluyla eşyanın teslimine imkan sağlayacak düzenlemeye gidildi.
 
Son düzenleme:
Şu yeni gümrük kanunları kafamı karıştırmaya başladı. Yurtdışından RTX 2060 almayı düşünüyorum fakat ne kadar vergi gelir yeni kanunlardan dolayı bilemiyorum. Umarım detaylı bir konu açılır.
 
İçerden alama, dışardan alama, üretim yapma, her şeye zam üstüne zam daha ne istiyorlar anlamıyorum.

Yakında nefes alıyoruz diye para öderiz diye düşünüyorum.
 
Düzeltme yapayım. Firmalar adına bu şahıslar adına degil.

Buna göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla firmalar adına gelen ve önemli değeri olmayan, satışa konu edilmeyecek veya üretimde girdi olarak kullanılmayacak nitelikte, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyanın hızlı ve kolay bir şekilde tesliminin sağlanması amacıyla, değeri 22 avroya kadar olan eşya için tek ve maktu bir vergi tahsili yoluyla eşyanın teslimine imkan sağlayacak düzenlemeye gidildi.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı