Gümrük vergisinden nasıl kaçınabiliriz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mr.Batu

Femtopat
Başka bir ülkede yaşayan arkadaşlarımdan birisi bana BTC ile bilgisayar almak istiyor ama Türkiye'ye gelirken vergiyi nasıl halledebileceğimizi bilmiyorum. Destek çıkabilecek bir arkadaş varsa yardım etse çok güzel olur.

Başka bir ülkede yaşayan arkadaşlarımdan birisi bana BTC ile bilgisayar almak istiyor ama Türkiye'ye gelirken vergiyi nasıl halledebileceğimizi bilmiyorum. Destek çıkabilecek bir arkadaş varsa yardım etse çok güzel olur.

Bunu yaparsan suç olmaz mı?
Yasal bir yolunun olduğunuda düşünmüyorum.

Kişisel ürünlerde vergi alınmıyor diye biliyorum. Aynı ürünün ikincisi varsa vergiye tabi olabilir.
Kişisel ürün dediğiniz, hediye anlamında ise evet alınmıyor. Çünkü fatura falan kesilmiyor.
Fakat şahsi kullanım amacı için mesela telefon için kılıf alırsanız, bir adet dahi vergi ödersiniz.
Yani göndericinin hediye olarak kargolaması gerekir satın alacağınız ürünü ki, vergi ödemeyin. Öyle bir satıcı bulursanız lütfen bizimle de paylaşın.

Kişisel ürün dediğiniz, hediye anlamında ise evet alınmıyor. Çünkü fatura falan kesilmiyor.
Fakat şahsi kullanım amacı için mesela telefon için kılıf alırsanız, bir adet dahi vergi ödersiniz.
Yani göndericinin hediye olarak kargolaması gerekir satın alacağınız ürünü ki, vergi ödemeyin. Öyle bir satıcı bulursanız lütfen bizimle de paylaşın.
Eskidendi o hediye işaretleyip vergi ödememe dönemleri. İsterse hiç bir şey olmasın ya sizden fatura ister ya malı geri gönderir ya da malın muadiline göre ortalama bir vergi çıkarır ilgili gümrük memuru.

Kargo ile geleceği yazmamış ki :D Adam yanında getirecekmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı