Gümrükte olan ürüne yasadan dolayı vergi farkı çıkar mı?

L0rrec

Hectopat
Makaleler
11
20 Ağustos da gümrüğe gelmiş ve işlemleri 11:25 de başlamış.
Yarın yasa geçerli olacak. Sizce vergi farkı çıkartırlar mı? Bir de vergi farkını sitede öğrenemiyoruz galiba direk ürün kapıya gelince mi anlıyoruz?
%30 vergi ödenip almıştım yarın %60 oluyor.
Ucu ucuna denk geldi. :D

1724193805543.png

Sırf bu konu yüzünden korkudan sipariş veremedim. Muhtemelen kapıda vergi çıkacaktır diye düşünüyorum ama senin kargo için işlem başladı diyor. Belki çoktan başladığı için vergisi ödenmiş sayarlar. Tahmin. Kargo gelince postu uyandırmayı unutma.😅

Şu an kesin olan 21 Ağustos'tan önce gümrüğe giriş yapmış ürünlerin eski yasaya göre sorunsuz gönderileceği (bugün bir bakanlık kararnamesi yayınlandı). Yani sizin ürününüze ek vergi çıkmayacak. Belirsiz olan ise atıyorum 1 Ağustos'ta sipariş verilmiş olup da halâ gümrüğe ulaşmamış ürünlere ne olacağı.

Sırf bu konu yüzünden korkudan sipariş veremedim. Muhtemelen kapıda vergi çıkacaktır diye düşünüyorum ama senin kargo için işlem başladı diyor. Belki çoktan başladığı için vergisi ödenmiş sayarlar. Tahmin. Kargo gelince postu uyandırmayı unutma.😅

Kargo dün gece 21:30 da gümrük işlemleri tamamlandı diye güncellenmiş sabah yani 20'si akşamı yapılmış.

Bugün PTT almış yolda şimdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı