Ben de üniversiteyi yazılım üzerine okumak istiyordum. Nasıl bir başlangıç yapayım? PC donanımlarını biliyorum. Yazılımla uğraşmak güzel olur ve oyunlardan daha eğlenceli gelebilir. Ama ben 'yazılım' ağacının alt dalları ve nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Direkt yazılım deyince hangi program ile başlanır bilmiyorum...
Hocam benim öğrenmek istediğim şu, o dilleri ve programı öğrenince o programı ne için kullanıcaz? Web sitesi mi kuracağız yoksa aklıma başka bir şey gelmiyor.
Hocam benim öğrenmek istediğim şu, o dilleri ve programı öğrenince o programı ne için kullanacağız? Web sitesi mi kuracağız yoksa aklıma başka bir şey gelmiyor.
İstediğini yapabilirsin.
Mobil için olan dilleri öğrenip mobil uygulama ya da oyun oluşturabilirsin.
ya da daha ileri gidip ekip toplayıp PC oyunu yapabilirsin.
(Tavsiyem mobilden başlamandır)
İstediğini yapabilirsin.
Mobil için olan dilleri öğrenip mobil uygulama ya da oyun oluşturabilirsin.
ya da daha ileri gidip ekip toplayıp PC oyunu yapabilirsin.
(Tavsiyem mobilden başlamandır)
Şirketler yazılımcı alıyorsa web sitesi, uygulama yapmak veyahut güvenlik sistemleri için alıyordur.
Ayrıca bu yazdığım alanların herbiri için ayrı yazılım bilgisi lazım.
Ancak özel sektör kölelik asla girişme tavsiyem (oyun şirketi ya da uygulama şirketi olmadığı sürece)
Bende eskiden çok oyun oynuyordum, en az 10 saat ve 6-8 tane oyunum vardı. Ama zamanla sıkıldım ve bıraktım. Şu an bir tek Forza Horizon 4 oynuyorum, oda 2 saat falan. Sonra kalkıyorum.
Şirketler yazılımcı alıyorsa web sitesi, uygulama yapmak veyahut güvenlik sistemleri için alıyordur.
Ayrıca bu yazdığım alanların herbiri için ayrı yazılım bilgisi lazım.
Ancak özel sektör kölelik asla girişme tavsiyem (oyun şirketi ya da uygulama şirketi olmadığı sürece)
Fark etmiyor.
Ya bu kadar detayı şu anlık bilmenize gerek yok.
Firmalar yazılımcı alırken, anlaşırken isteklerini belirtiyor zaten önceden.
Ona göre kabul edilirsin veyahut edilmezsin.
ya da istekleri karşılamıyorsan başvurmazsın bile.