Gün içinde 3-4 kere elektrik gitmesi PC'ye zarar verir mi?

• Konuyu başlatan usknsk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.592

usknsk

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Bugün saçma bir şekilde elektrik 3-4 defa gidip geldi. Her seferinde bilgisayarım açıktı ve her elektrik gittiğinde kapandı. Sorun olup olmadığını nereden anlayabilirim? Genel olarak hiçbir sorun gözükmüyor. Bu kadar elektrik gitmesi PC'ye ne kadar ve nasıl zarar verir?

Eğer psunun kaliteli ise ani elektirik gitmelerinde pc ye zarar gelmez. Stabil çalışıyor ise sorun yoktur
Kimsenin önermediği, aldıktan sonra markasız olduğunu fark ettiğim "powerboost 80+ 650w"psu'ya sahibim. Her şey stabil şu an, sorun gözükmüyor.
Benim de yaşadığım bölge itibariyle aynı sorunu yaşıyorum.
Ancak hiç bir sorun yaşamadım.

Birde akım korumalı bir prizim var bununda fayda sağladığını düşünüyorum.
Benim de akım korumalı prizim var, sorun olmadı. Demek ki işe yarıyor :)
Sürekli olmadığı sürece sorun yok. Şuanda bilgisayarınızı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsanız bir şey olmamıştır.
Tamamen sorunsuz, hiçbir problem yok.
Geçmiş olsun dostum, allah bir daha yaşatmasın.
İnşallah.

Yaz boyu yaşadığım kesintiler sonucu benim laptop zarar görmüştü, açılmıyor veya aşırı yavaş işliyordu. Elektrik firmasının da kesintilerden kaynaklı zararı karşılama (!) Hizmeti varmış (mış). Aradık kayıt aldılar. 4 sene oldu biz ev değiştirdik hâlâ gelip inceleyecekler işte.
Değerli arkadaşım sana da çok çok geçmiş olsun, allah sanada bir daha yaşatmasın.

Benzer bir olay benimde başıma geldi zannedersin canları sıkıldıkça elektrik kesiliyor.
Aradım ağzıma ne geldiyse saydım, mahkeme falan dediler. Sonra monitörün aynısından teslim ettiler.

Süreç;
1- Arayıp ağzıma ne geldiyse saydım.
2- Mahkeme vereceğiz dediler.
3- Eve ekip geldi kontrol ettiler. (Elektriğin gerçekten gelmediğini gördüler.)
4- İstersen sen götürüyorsun müdürlüğe, istersen onlar götürüyor.
5- Ben kendim götürdüm, bir de orada saydırdım.
6- Bir daha ürün incelemeye alınıyor (Zannediyorum anlaşmalı kurum incelemesini yapıyor.)
7- Belli bir süre sonra arayıp bilgilendiriyorlar.
8- Aramadan sonra da kargo ile evime ürünüm geldi.

Ancak belki bu sefer şanslıydım bilmiyorum, fakat allah kimseye göstermesin.
Hele bu zamanda çok zor.

Aklında bulunsan hangi elektrik idaresine bağlıysan websitesinden her akşam 1 dakika kontrol et.
İşine yarar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı