Gün planım nasıl olmalı?

Ali Keffal

Hectopat
12.sınıfa geçtim, sayısalım, bu yaz ders çalışmaya başlayacağım tatilde TYT biter diye düşünüyorum dönem içide AYT'yi hallederim, bölüm olarak da beni maddi sıkıntıya düşürmeyecek bir bölüm olsun öyle ben sevdiğim işi yapayım kafasında değilim, ayrıyeten PC alacağım bu ay artı olarak fitness a yazılmayı düşünüyorum tatil boyunca bir aksaklık olmazsa her gün gitmeyi düşünüyorum. Tasarladığım plana gelecek olursam.
Sabah 6-7 gibi salona gideceğim öğlen 12'ye kadar yapmayı düşünüyorum fakat bir tanıdığım 1 saat yapman lazım yoksa kaslar erir tarzı şeyler söyledi bunu aydınlatırsanız sevinirim. Protein, suplement, kreatin gibi destekleyici tozlar alacağım-12'den sonra 3-4 saat Full PC de takılırım sonra akşam saat 8-9'a kadar ders çalışmayı düşünüyorum, dışarı çıkamayacağım yüksek ihtimal çünkü dışarısı çok sıcak yüksek ihtimal bayılırım.
Sizin bana tavsiye edeceğiniz bir şey var mı acaba?

Ben kendimden ornek vereceğim PC kullanmayi azaltmaya calisiyom cunku bende PC kullaninca kafa calismiyor, çalışırken hemen kalkma istegi uyaniyor benim de tavsiyem bence PC'yi azaltman.

6 saat sporu imkanı yok yapamazsınız hiçbir faydası olmaz onu çıkarın aklınızdan. Üstüne bedeninizi ve beyninizi bu kadar yorduktan sonra ders verimli olur mu bilemedim açıkçası.

Sabah sakin kafayla ders çalışabilirsiniz. Aksam ustu spora gidersiniz gece de biraz bilgisayara bakarsınız, bu şekilde daha düzenli olabilir.

Ben gece ders çalışmayı daha iyi buldugum için 12-3 arası ders çalışıyorum.

6 saat sporu imkanı yok yapamazsınız hiçbir faydası olmaz onu çıkarın aklınızdan. Üstüne bedeninizi ve beyninizi bu kadar yorduktan sonra ders verimli olur mu bilemedim açıkçası.

Sabah sakin kafayla ders çalışabilirsiniz. Aksam ustu spora gidersiniz gece de biraz bilgisayara bakarsınız, bu şekilde daha düzenli olabilir.

Ben gece ders çalışmayı daha iyi buldugum için 12-3 arası ders çalışıyorum.

Sporun ne kadar olması gerek 3 ayda ne kadar iyi olabilirsem olmalıyım.

Kendinizi sartlamayin, spor bir hedef değil yaşamınızın parçası olsun. 3 ayda pek bir şey değişmez açık konusmam gerekirse. Isterseniz 2 saat, isterseniz 5 saat yapın, sporun sürekli olması lazım.

6 saat spor yaparsan, kas zedelenmesi yaşar, ayıptır söylemesi tuvalette poponu dahi silecek güce sahip olamazsın kendimden biliyorum. Bende zamanında çok hırslı bir şekilde her gün düzenli olarak 2-4 set 50-60 tam şınav çekerek kendimi şartlamış birisiydim. Her gün çatır çatır şınav çekiyordum ta ki bir gün omuz zedelenmesi yaşayana denk. Omuz zedelenmesi yüzünden şınav çekmeyi bırak, tuvalette popomu dahi silemez oldum kasım kasılmıyor. Omuzumda gayet büyük bir kas kütlesi var ama hiçbir işe yaramıyor. Böyle bir durum yaşama ihtimalin var ve bunun tedavisi dinlenmek ki bu dinlenme süresi de 4-5 ay. Yani ona göre kendini şartlandırma.

6 saat spor yaparsan, kas zedelenmesi yaşar, ayıptır söylemesi tuvalette poponu dahi silecek güce sahip olamazsın kendimden biliyorum. Bende zamanında çok hırslı bir şekilde her gün düzenli olarak 2-4 set 50-60 tam şınav çekerek kendimi şartlamış birisiydim. Her gün çatır çatır şınav çekiyordum ta ki bir gün omuz zedelenmesi yaşayana denk. Omuz zedelenmesi yüzünden şınav çekmeyi bırak, tuvalette popomu dahi silemez oldum kasım kasılmıyor. Omuzumda gayet büyük bir kas kütlesi var ama hiçbir işe yaramıyor. Böyle bir durum yaşama ihtimalin var ve bunun tedavisi dinlenmek ki bu dinlenme süresi de 4-5 ay. Yani ona göre kendini şartlandırma.

Hocam peki kaç saat yapmalıyım günlük?

Kendinizi sartlamayin, spor bir hedef değil yaşamınızın parçası olsun. 3 ayda pek bir şey değişmez açık konusmam gerekirse. Isterseniz 2 saat, isterseniz 5 saat yapın, sporun sürekli olması lazım.

Hocam bu yaz her gün gideceğim okullar açılacak ayrıca stajımda var, tatilden sonra bulduĞum her fırsatta gitmeyi düşünüyorum.

Hocam bu yaz her gün gideceğim okullar açılacak ayrıca stajımda var, tatilden sonra bulduğum her fırsatta gitmeyi düşünüyorum.

Her gün gitmeyin robot değilsiniz, kasınız yoruluyor ve dinlenmesi için süre gerekiyor. Haftada 4 gün idealdir(belki 5), daha fazla gidebilecek kadar iyi hissediyorsanız kendinizi, bu antrenmanlari iyi yapmadığınizi gösterir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı