Emircan Karaca
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Lisans Öğrencisi
Malum USD ve Euro değerlerinin çok yüksek olması nedeni ile insanların daha doğrusu tırnakla belirtmek gerekirse "Türkiye Vatandaşlarının" eski nesil işlemcileri ve anakartları bilgisayarlarında ucuz ve yeniye göre performansının hemen hemen yakın olmasından dolayı tercih etmeleri. Sizce mantıklı bir hareket mi yoksa ölü yatırım mıdır? Şayet bunun biraz mantıksız biraz da mantıklı gibi görünmesi beni biraz şüphelendirdi. Aslında ihtiyacımız kadar en fazla bir 3-4 yıl falan çalışırsa tadından yenmez. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. Araştırıp almayı bir aralar planladım lakin arafta kaldığım için bir şey diyemedim. Birkaç işlemci var aşağıda onlara da göz atmanızı rica ediyorum.
Örnek eski nesil işlemciler:
Örnek eski nesil işlemciler:
- -Intel Xeon W-3680 (Eğer GTX 9 serisinin üstü ve R9 280X ile kombin yapılırsa durduramazsınız bunu. )
- -Intel Xeon E-5450 (Güzel işlemci tavsiye edilebilir pek bir bilgim yok bununla ilgili. )
- -Intel Xeon X-3470 (Güçlü bir iş istasyonu işlemcisi ama çok yormamak lazım sonuçta yaşlı. )
- -Intel i5-3470 (Günlük kullanım için ve League Of Legends gibi MMO oyunlar için alınabilir. )
- -Intel i7-4470k (Oyunlar için çok da ahım şahım bir şey denemez ama hakkını veren bir işlemci. )
- -AMD FX-8350 (Oyunlar için performans kralı denebilir. )
- -AMD Athlon X4 (Kullandığım işlemci bu seriden bununla çoğu işi halledebilirsiniz. Stok fanı ile kullanıyorsanız tozunu kontrol etmeniz sizin için kar değerinde yoksa sistem çok ısınıyor. )
- -AMD A Series (APU için mükemmel seridir ama şahsen pek hoşuma gitmiyor. )
Son düzenleyen: Moderatör: