Operayı övmüşsünüz ama yabancı forumlarda da okuduklarıma göre hala Chrome daha hızlı ve daha güvenli kabul ediliyor. Ayrıca neyiyle Opera önde bunuda bildirirseniz sevinirim, sadece VPN için tarayıcı seçimi yapmak mantıksız geliyor, kimin ihtiyacı varki VPN'e ? Operayı öven birkaç arkadaşın dahi Chrome kullandığı da gözümden kaçmadı.
Açıkçası yabancı forumlar beni pek ilgilendirmiyor, siz oraya güvenebilirsiniz. Opera'yı öven arkadaşlarımız, haliyle Opera'dan memnuniyetlerini dile getirmişler. Ayrıca kullanım tecrübelerini aktarmışlar, size kimse zorla Opera kullandırmaya çalışmıyor. Herkes açıkça fikirlerini belirtmiş, zaten istediğiniz bu değilmiydi?
Son olarak en basit örneği, Opera'nın RAM kullanımı en önemli faktörlerden bir tanesi.
Usta bilgisayar korsanı olsanız % 40 pazar sahibi A tarayıcısını mı yoksa % 5 pazar sahibi B tarayıcısının mı açığını bulmaya çalışırsınız? Chrome en güvenli demek saçmalıktır.
Sürekli olarak Whatsapp Web vb. kullandığım için benim için çok mantıklı oluyor. Karanlık mod seçeneği ( ki bu artık çoğu tarayıcıda bulunuyor ) ve tasarımı hoşuma gidiyor. Ben daha çok tasarım ve eklentileri için kullanıyorum.
Bilgisayar korsanı olsanız %40 pazar sahibi A tarayıcısınnı mı yoksa %5 pazar sahibi B tarayıcısının mı açığını bulmaya çalışırsınız? Chrome en güvenli demek saçmalıktır.
Piyasadaki tarayıcıların çoğu Chromium tabanlı. Sadece lisanslarını alıp kendilerine göre modifiye ediyorlar.
Edge (Chromium), Opera, Vivaldi, Brave, vs. bunların hepsi Chromium çekirdeğinde bulunan bir açıktan etkileneceklerdir.
Aslında değil. Üstte belirttiğim gibi Chromium çekirdeğinde bulunan bir açık hepsini etkiler fakat ilk olarak açık Chrome'da fixlenir. Yani ilk stabil güncellemeyi alacak olan Google Chrome'dur. Brave, Opera, Vivaldi, vs. günler sonra belki haftalar sonra o motora kendilerini günceller. Google'ın pazar payı ne olursa olsun güvenlik konusunda net adımları var. Çok iyi işleyen ve ödülleriyle insanları memnun eden bir bug bounty programına sahipler. Microsoft, Valve (Steam) ve daha birçok şirkette bu konuda Google'a güveniyor.
Son 1 yıldır Edge, Chrome, Firefox, Opera denedim aralarında en iyisi Operadır ben GX versiyonunu kullanıyorum, kendi içinde adblocker, VPN, güzel bir eklenti mağazası var, özelleştirebiliyorsun ve kullanımı çok basit. Chrome Firefox gibi RAM yemiyor, GX versiyonunda kullanacağı max RAM,işlemci ve interneti ayarlayabilirsin. Whatsapp Web, Facebook Mesenger gibi uygulamarında kısayolları var mobil gibi kullanabiliyorsun.
Brave tarayıcısını öneririm. Chromium alt yapısına gelen güvenlik güncellemelerini en hızlı şekilde alt yapısına uyguluyor. Zaten Brave yönetimin de Mozilla eski CEO'su var.
Brave açık kaynak kodlu, Chromium üzerine inşa edilmiş web tarayıcı yazılımı. Brave Software firmasınca geliştirilmekte olan Brave, gizlilik odaklı bir tarayıcı olmayı hedeflerken; bu yolda çevrimiçi reklamları ve kullanıcıları takip edebilen çeşitli betikleri harici bir eklentiye ihtiyaç...
Yeni Microsoft Edge ile web'de gezinmeyi daha da kolay hale getirmek için performans, uyumluluk ve hıza sahip olursunuz. Tarayıcı Windows 10/11 güncel sürümü ile yüklü olarak geliyor. Ama eski sürüm yüklenebiliyor. O yüzden güncel olduğundan emin olun. edge://settings/help Başka bir işletim...
Açıkçası yabancı forumlar beni pek ilgilendirmiyor, siz oraya güvenebilirsiniz. Opera'yı öven arkadaşlarımız, haliyle Opera'dan memnuniyetlerini dile getirmişler. Ayrıca kullanım tecrübelerini aktarmışlar, size kimse zorla Opera kullandırmaya çalışmıyor. Herkes açıkça fikirlerini belirtmiş, zaten istediğiniz bu değilmiydi?
Son olarak en basit örneği, Opera'nın RAM kullanımı en önemli faktörlerden bir tanesi.
Neden böyle agresif savunmaya geçtiğinize anlam veremedim. Bana bişiler kabul ettirin diye mi direttim birilerine? Hayır, cümleleri düzgün okursanız opera seçen arkadaşlar neden opera seçiyor birtek vpn yüzünden mi diye sordum? Bundaki amacım karşı tarafı küçümsemek veya hor görmek değil, herkes opera opera demiş iyide kardeşim neden opera konu başlığına bakarsanız kararsız kalanlara açıklayıcı olsun diye açtım bu konuyu, ve kendimce chrome un bu bu özellikleri vardır diye resim bile paylaştım, okadar opera kullanıcısı herhangi bir istatik paylaşmamış henüz anca opera en iyisi vs. vs. çok açıklayıcı oldunuz konu için bravo. Yabancı forumlarda okuduklarımı da yine bilgi için söylemiştim sizi ilgilendirip ilgilendirmediği beni ilgilendirmez. Konuyu iyi kavrayın, kelimeleri iyi kavrayın lütfen.