Güncel Vize durumu

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Hepinize iyi Sosyal'ler,

Yakın süre zarfında askerliğim bitiyor. Askerde olduğum için çok detaylı bakamıyorum. Arkadaşım çalışmak için Amsterdam'a davet etti bende olursa gitmeyi düşünüyorum. Yakın zamanda çalışma vizesi çıkaranlar var mı? Onaylanmasında dünya gündemi etkin oluyor mu? (Malum boykot işleri, virüs felan.) Şirket davet ederse işler daha kolay oluyor fakat şirket pek uğraşmıyormuş. Genel olarak konu hakkına bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.

@Neşeli Enginar
 
@Neşeli Enginar Davet etme kelimesi yasal değil söylem anlamında(En azından şimdilik) :) Çalışma iznini, vize ve pasaport işini hallet dedi iş hazır diyor. Bunlara ek oturma izni de lazım sanırım.

Normal olarak ben buradan başvuracağım. Ek olarak bir de bordo pasaportu öğrenci özelliklerinden yararlanarak çıkartırsam problem olmaz değil mi? Sadece harç ücretini almıyorlarmış, geri kalan aynı galiba.

Tekrardan teşekkürler.
 
Arkadaşım çalışmak için Amsterdam'a davet etti

Davet etme kelimesi yasal değil söylem anlamında(En azından şimdilik)
Anlamadigim yerleri koyu yazdim kusura bakmayin, arkadasiniz davet ediyor, ama yasal olarak degil mi nedir?
Çalışma iznini, vize ve pasaport işini hallet dedi iş hazır diyor.
Calisma iznini eger önceden orada isiniz hazir degilse buradan yani yurtdisindan halletmelisiniz, bunun icinse sizin bir sekilde yasal olarak buraya gelmeniz gerekiyor. Bunun icinse davet edilmeniz yani arkadasim dediginiz kisinin sizin icin verpflichtungserklärung imzalamasi sart. Bu size kefil oldugunu gösterir. Söyle mantikla anlatayim, eger orada isiniz hazirsa ve sirket size kefil oluyorsa zaten her islem kolay, ama bu tarz sirketleri bulmaniz cok zor. Orada isiniz yoksa is aramak icin oraya gidemiyorsunuz zaten. Turist olarak gidebilirsiniz ki bu kalici bir yöntem degil.
Arkadasinizin size yapacagi en büyük iyilik, sizi Türkiye'den buraya davet edecek bir sirket bulmasi, ve bu sirketin size ismen kefil olmasi ve is garantisi vermesi. Bunlar olursa cok kolay ve sikintisiz gelirsiniz. Diger türlüsü mesakatli.
Bunlara ek oturma izni de lazım sanırım.
Oturma izni ile calisma izni farkli seyler. Ama genelde oturma izni alirsaniz otomatik calisma iznini yaninda verirler cok abes bir durum olmadigi sürece (Maliyeyle sikinti, ilticaci olmaniz vb. durumlar gibi)
Normal olarak ben buradan başvuracağım. Ek olarak bir de bordo pasaportu öğrenci özelliklerinden yararlanarak çıkartırsam problem olmaz değil mi? Sadece harç ücretini almıyorlarmış, geri kalan aynı galiba.
Olayin Türkiye ayagi hakkinda hicbir fikrim yok.
 
@Neşeli Enginar Davet derken gel anlamında. Konuşma dilinde sadece, bir sürü anlamı var uluslararası o yüzden biraz karışık oldu galiba:)

Verpflichtungserklärung işini halletmeye çalışacağım.

Diğer türlü ben buradan oturma izni istersem ihtimali çok zor olacak gibi.

Cevaplarınız için çok teşekkürler son olarak bir şey daha sormak istiyorum.

Almanya için davet alsam(Yiğenlerim ve halam var.) başka bir AB ülkesine gidebilir miyim? En başta yapacağız şeyleri diğer ülke üzerinden yapabilir miyiz?
 
Turist olarak shengen vizesiyle tüm Avrupa ülkelerine girebilirsiniz. Artik zaten Almanya diye bir ülke kalmadi gibi bir sey. Mesela Cekya'ya gidiyorum ben sik sik ya da Avusturya, Fransa falan. Bir ülkeden digerine gectigini anlamiyorsun bile anca sehir isimleri degisince aaaa Fransa'ya gelmisiz falan diyorsun.

Sevgiler :)
 

Geri
Yukarı