Güncel Windows'lar UEFI Boot olmuyor

game07

Centipat
Merhaba,

Güncel Windows'u UEFI modda kullanamıyorum. Eski Windows'lar örn 1803, 1000(ilk çıkan olması lazım) kurulup Boot olabilirken. 1903 1909 gibi sürümler ne DVD'den ne de USB bellekten Boot olmuyor kurulumu mümkün değil. Kurulabilen eski Windows'ları kurup ardından güncelleme yaptığım zaman (ki sıra gereği ilk 1903 yükleniyor), Windows güncelle ve yeniden başlat yaptığım zaman siyah ekranda takılıyor. Mecbur olarak PC'yi kapatıyorum ve tabii ki güncelleme tamamlanmamış oluyor. 4 TB HDD ve 256 GB NVMe SSD disk var ve bunları GPT olarak kullanmak istiyorum.

Son olarak legacy modda (UEFI kapalı) bilgisayar saat gibi çalışıyor. Hem direkt olarak güncel Windows kurulabiliyor, ya da güncel olmayan sürümü kurup güncelleştirebiliyorum ama bu sefer diskler MBR'a mahkum oluyor.

Edit: Legacy ile kurulumu Boot edip diskleri GPT'ye çevirdikten sonra UEFI'ye geçip tekrar kurulumu dahi denedim. UEFI modda bir DVD'yi veya USB diski Boot etmeye çalıştığım zaman Monster bilgisayar logosunda takılı kalıyor.

Son düzenleme:
Sıfır kurulum yapmayı denedin mi? Ve USB'yi rufus programıyla yazdır. Güncel versiyonu buradan indirebilirsin. Yükseltme yapmak, sağlıklı olmuyor. Windows 10'u İndirin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sıfır kurulum yapmayı denedin mi? Ve USB'yi Rufus programıyla yazdır. Güncel versiyonu buradan indirebilirsin. Yükseltme yapmak, sağlıklı olmuyor. Windows 10'u İndirin

Dostum anlatamamışım sanırım, ilk mesajda yazan tüm sürümleri ISO olarak indirip Rufus'la yazdırdım olmadı. Windows'un kendi ISO yazdırma uygulaması vardı o da olmadı (1903 kuruyor sanırım). Son olarak bir ekleme daha Rufus ile 2004'ü denedim. Bu sürüm de yüklenemedi ve siyah arka plan mavi Windows logosunda takıldı. Rufus ile yazdırırken recep baltaşın uefi disk hazırlama önergelerine hep uydum. Alttaki ISOyu da o paylaşmış ama bir türlü kurulamıyor.

ayrıca windowsu legacy kurup UEFI ye çevirmeyi de denedim o da olmadı:

• MBR2GPT: Attempting to validate disk 1

MBR2GPT: Retrieving layout of disk

MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes

Disk layout validation failed for disk 1
Aynı USB belleğin başka bilgisayarda başarılı bir şekilde format attığını da ekleyeyim.
YARDIM ETSENİZE ALLAHSIZLAR 1 HAFTADIR UĞRAŞIYORUM OLMUYOR
BUMP

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı