Güncelleme sonrası %100 CPU kullanımı

Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
940M
İşlemci
İ5-6200U
Uyumadan önce bir sorun yoktu. i5-6200U ve 940M ekran kartı laptopum ile 90 FPS civarı LoL oynuyordum. Uyandıktan sonra laptopu actıgımda güncellemeyi yapmıştı sanırsam ve oyuna girdiğimde 30 FPS'e kadar düşmüştü ve sık sık drop giriyordu. Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğimde sadece lobideyken bile hiçbir şey açık değilken %100 CPU kullanılıyordu. Aynı sorunu Valorant'ta da yaşadım, 100-110 FPS'lerden 30FPS'e düşmüş ve drop yiyorum.

1743413489127.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update veya Antimalware Service Executable gibi işlemler varsa, güncellemelerin tamamlanmasını bekleyin oyuna girmeden evvel ama Görev Yöneticisi üzerinden gözükmemeleri biraz garip.

Ek olaraktan Win + R > "msconfig" > Başlangıç sekmesinden gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp tekrar deneme yapın.

Uyumadan önce bir sorun yoktu. i5-6200U ve 940M ekran kartı laptopum ile 90 FPS civarı LoL oynuyordum. Uyandıktan sonra laptopu actıgımda güncellemeyi yapmıştı sanırsam ve oyuna girdiğimde 30 FPS'e kadar düşmüştü ve sık sık drop giriyordu. Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğimde sadece lobideyken bile hiçbir şey açık değilken %100 CPU kullanılıyordu. Aynı sorunu Valorant'ta da yaşadım, 100-110 FPS'lerden 30FPS'e düşmüş ve drop yiyorum.

Eki Görüntüle 2458112

Bilgisayarını fişten çıkarmış olabilir misin?

Bilgisayarını fişten çıkarmış olabilir misin?
Hayır fişte.

Son güncelleştirmeleri silmeyi deneyebilirsin.
Nasıl yapacağım hakkında yardımcı olur musunuz?

Son güncelleştirmeleri silmeyi deneyebilirsin.
Nasıl yapacağım hakkında yardımcı olur musunuz?

Performans kısmında CPU'ya gelip tekrar ekran görüntüsü atar mısın?

1743415486008.png
Valorantın ilk açılış ekranında durum böyle.

Performans kısmında CPU'ya gelip tekrar ekran görüntüsü atar mısın?

Bu da polingondayken.

1743416158109.png

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2458112
Nvidia Bağlantılı optimizasyon kapalıysa veya otomatikteyse açın. Ayrıca bu videodaki ilgili adımları uygulayın: İlk adım gereksiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı