Steam Güncellemeler çok yavaş

BlackRazorX

Hectopat
Merhaba, 100Mbit download ve 20Mbit upload bağlantım var. Çoğu yerde 10MB/s hız alırken Steam kendini güncellerken çok aşırı yavaş ilerliyor, 50 MB'lık güncelleme bile 5 dakikada iniyor. Bahsettiğim yer oyun güncellemesi değil, arayüzün kendi güncellemesi. Bunun sebebi ne olabilir?

Ekran görüntüsü 2025-01-22 154220.png

Merhaba, 100Mbit download ve 20Mbit upload bağlantım var. Çoğu yerde 10MB/s hız alırken Steam kendini güncellerken çok aşırı yavaş ilerliyor, 50 MB'lık güncelleme bile 5 dakikada iniyor. Bahsettiğim yer oyun güncellemesi değil, arayüzün kendi güncellemesi. Bunun sebebi ne olabilir?

Eki Görüntüle 2404397

Bende de oyle cok kafaya takmıyorum.

Donanım bilgisi, özellikle harici depolama bilgisi alabilir miyim ?
Kingston KC3000 disk var, okuma 7000 MB/s yazma 6000 MB/s. Makine farketmiyor yalnız, i7-11700F sistemde de Ryzen 7 7735HS sistemde de aynı durum var. Steam istemcisi ile alakalı sanırım.

Bende de oyle cok kafaya takmıyorum.
200 MB güncelleme geldiğinde çok sıkıntı oluyor yarım saat girişi bekliyorum. Eskiden yoktu böyle bir durum.

Kingston KC3000 disk var, okuma 7000 MB/s yazma 6000 MB/s. Makine fark etmiyor yalnız, i7-11700F sistemde de Ryzen 7 7735HS sistemde de aynı durum var. Steam istemcisi ile alakalı sanırım.

200 MB güncelleme geldiğinde çok sıkıntı oluyor yarım saat girişi bekliyorum. Eskiden yoktu böyle bir durum.

Hocam öncelikle iyi akşamlar. Sorununuzun birden fazla sebebi var. Araştırdığım kadarıyla Steam, sunucuları ile size ulaşım arasındaki farktan dolayı bir yavaşlık oluyor. Ek olarak, zaten sınırlama getirmişler. Yani yapabileceğiniz tek şey, içerisinde bir indirme yapacağınız zaman onu hızlandırabilmek. Buna yapabileceğiniz bir şey bulamadım ben şahsen.

Hocam öncelikle iyi akşamlar. Sorununuzun birden fazla sebebi var. Araştırdığım kadarıyla Steam, sunucuları ile size ulaşım arasındaki farktan dolayı bir yavaşlık oluyor. Ek olarak, zaten sınırlama getirmişler. Yani yapabileceğiniz tek şey, içerisinde bir indirme yapacağınız zaman onu hızlandırabilmek. Buna yapabileceğiniz bir şey bulamadım ben şahsen.
Benzer şekilde, Pubg Steam oyununda da oyun sonu çıkarken çok bekletiyor. ISS kaynaklı olduğunu farkettim, bir ara düzelmişti tekrar bekletmeye başladı. Sanırım yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı