Doğdunuz ortamı ben bilemem, haklısınız. Orada yaşayan insanlar artık bunu normalleştirmişse değiştirmek zor, etkilenmemek de kaçınılmaz tabii. Yine de artık küçük değilsiniz. Babanıza, abinize veya çevrenizdeki her kim ise ona elalemin ne dediğinin sizi ilgilendirmediğini herkesin kendi işine bakmasını söyleyebilirsiniz.
Halen daha neyi yarım yamalak bildiğinizi anlayamadım. Yani siz sanıyorsanız ki şu anda biyolojide öğretilen bilgileri tam teşeküllü öğrenmezseniz üniversitede zorlanırsınız falan filan, öyle bir olay yok. Ayrıca tıp fakültesi okuyacak puanı yapmış birisi yarım yamalak öğrenmiş olamaz. Her şey muntazam olmak zoruna değil.
Kendinizi ne diye çocuk gibi görüyorsunuz? Görmeyin. Karakter olarak kendinizi olgun görmeyebilirsiniz, yaşınızın ağırlığını taşımadığınızı düşünebilirsiniz ama bu çağımızın ortak sorunu zaten. Hem, eğitim hayatıyla da bunun pek alakası yok. Çalışılırsa başarılı olunur, bitti. Üniversite ortamına ayak uyduramama gibi bir sorun falan olmaz. Boş şeylere kafayı takmayın.
Son cümlelerinizde yine yok spormuş yok hayat tecrübesiymiş saçmalamışsınız. Bunları atın kafanızdan. Dediğimi yapın, gidip kafa dağıtın. Dışarı çıkın arkadaşlarınızla eğlenin bir şeyler yapın.