Günde 10 saat ders çalışmak

Doğdunuz ortamı ben bilemem, haklısınız. Orada yaşayan insanlar artık bunu normalleştirmişse değiştirmek zor, etkilenmemek de kaçınılmaz tabii. Yine de artık küçük değilsiniz. Babanıza, abinize veya çevrenizdeki her kim ise ona elalemin ne dediğinin sizi ilgilendirmediğini herkesin kendi işine bakmasını söyleyebilirsiniz.

Halen daha neyi yarım yamalak bildiğinizi anlayamadım. Yani siz sanıyorsanız ki şu anda biyolojide öğretilen bilgileri tam teşeküllü öğrenmezseniz üniversitede zorlanırsınız falan filan, öyle bir olay yok. Ayrıca tıp fakültesi okuyacak puanı yapmış birisi yarım yamalak öğrenmiş olamaz. Her şey muntazam olmak zoruna değil.

Kendinizi ne diye çocuk gibi görüyorsunuz? Görmeyin. Karakter olarak kendinizi olgun görmeyebilirsiniz, yaşınızın ağırlığını taşımadığınızı düşünebilirsiniz ama bu çağımızın ortak sorunu zaten. Hem, eğitim hayatıyla da bunun pek alakası yok. Çalışılırsa başarılı olunur, bitti. Üniversite ortamına ayak uyduramama gibi bir sorun falan olmaz. Boş şeylere kafayı takmayın.

Son cümlelerinizde yine yok spormuş yok hayat tecrübesiymiş saçmalamışsınız. Bunları atın kafanızdan. Dediğimi yapın, gidip kafa dağıtın. Dışarı çıkın arkadaşlarınızla eğlenin bir şeyler yapın.

Ders çalışmaktan nefret ediyorum. İstediğim bölüm var ama önü o kadar boş ki... Neyse ya yine hatırladım. İşte bu yüzden çalışmıyorum.

Hocam lisede bu yüzden dışlandım.

Hocam lisede bu yüzden dışlandım.
Hocam hangi sebepten ötürü dışlandınız? Anladığım kadarıyla geçmişte bazı şeyler yaşadınız ve bunun da ileride hayatınızda sizinle beraber devam edeceği kanısındasınız. Az çok neler yaşadığınızı, hissettiğinizi tahmin edebiliyorum ama bunun çözümü haybiye 1 sene okulu uzatmak değil bence. Bu, kolaya kaçmak olur. Üniversiteyi sıfırdan bir başlangıç gibi düşünün. İyi bir üniversite kazanırsanız -iyi olmasa bile- zaten eski arkadaşlarınızı orada görmeyeceksiniz. Çok düşük ihtimal denk gelmeniz. Eskide kalan kimin umrunda? Herkes kendi yoluna bakacak. Üniversitede yaşın da ilerlemesiyle birlikte daha olgun insanlarla karşılaşacağınızı umut edin.

Her şeyi anlayacaksın ders çalışmak motivasyon bu sisteme göre hareket etmen hiçbir işe yaramayacak.

Dostum hayatta iyi bir yere gelmek istiyorsan gerçekten iyi bir yeri kazanmak lâzım. Eskiden tıpın neden bu kadar revaçta olduğunu anlamazdım. Ancak hayat bana tıp ve iyi üniversitenin farkını gösterdi her geçen sene de. Ağabeyim Fırat'ta elektrik-elektronik okuyup gardiyan oldu.

Evlenmeye hazırlanıyor ve şunu çok rahat gözlemledim. Hayat her konuda olmasa da çoğu konuda önde olan insanın farkını ortaya koyuyor. Şu an doktor olsa; evleneceği insandan, düğün masrafları çabası dahi değişecekti.

Sözüm maksadını aşmasın. Ağabeyimi küçümsemek için yazmıyorum tabii ki de. Ancak bu yazdıklarım senin için de geçerli, benim için de geçerli.

TYT 90 net iyi bir net. AYT'nde iyi. Bu da demek oluyor ki temelin var ve çalışırsan iyi bir yere gelirsin.

Çok az anatomi, bilgisayar, yazılım bilgisiyle Boğaziçi, Hacettepe, ODTÜ'ye giden insanlar var belki de.

Akrabalar şöyle der diye kendini kasma. Sen sadece kendine odaklan. Şu anı yaşa ve geleceğini inşa et.

Son düzenleme:
Sana beynimizle ilgili bir sır vereyim dostum, motivasyon birden gelen bir şey değildir. Onu kendin oluşturacaksın. Nasıl mı? Hiçbir anlam ifade etmese bile bir şekilde çalış. Başla. 5dk olsa bile. Sonra motivasyon kendiliğinden gelecektir. Sen çalışmayı arttırdıkça (örn. 5dk -> 10dk, 1 saat -> 2 saat) daha çok çalışma isteğin olacak. Eğer hiçbir şey yapmadan motivasyon gelmesini beklersen bu sonsuza kadar sürebilir. O yüzden, harekete geç!

Arkadaş haklı ama biraz sert konuşmuş. Önemli olan duygulardan arındırılmış olan bir disiplin kazanmak gerisi zaten kolayca geliyor. İlk başlarda günde 2 saat falan çalışmayı deneyin sonrasında bu süreyi arttırın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu Video'u izlerseniz daha iyi anlarsınız.

hocam aklım almıyor. günde nasıl 3 saatten fazla ders çalışabiliyorsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…